İsrail ramazan ayında Filistinlilere saldırmayı gelenek haline getirdi

TAKİP ET

Her ramazan ayında İsrail, ya Gazze Şeridi'ne saldırılar düzenledi ya Mescid-i Aksa'da ibadet etmek isteyenleri engellemeye çalışarak huzursuzluk çıkardı ya da Batı Şeria'da Filistinlilere saldırdı - Son 18 yılda neredeyse bu "geleneği" bozmayan İsrail, bu aylarda on binlerce Filistinliyi katletti

Gazze'deki binası da vuruldu.

- 2021'deki saldırılarda 256 Filistinli öldürüldü

İsrail güçleri, ramazan ayının 5'inci gününe girildiğinde yine Gazze'den roket atıldığı gerekçesiyle kenti bombalamaya başladı. Filistinli direnişçilerin karşılık vermesiyle Gazze'ye ağır saldırılar başlatan İsrail'in ramazan ayı sonrasında da bir süre devam eden saldırıları sırasında 256 Filistinli öldürüldü, 2 binden fazla kişi de yaralandı.

Ramazanda devam eden saldırılar işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı ve Şeyh Cerrah Mahallesi'ne de uzandı. İsrail'in Gazze dışındaki Filistinlilere yönelik saldırılarında 205 Filistinli yaralandı.

- İsrail'in benzeri görülmemiş savaş suçları işlediği 7 Ekim'den sonraki saldırıları

Ramazan ayında Gazze'de ateşkes görüşmelerinde ilerleme sağlanamazken 2,3 milyon Gazzeli, İsrail'in yoğun bombardımanları ve yardım girişine izin vermemesinden kaynaklı açlık ve kıtlık tehdidi altında kutsal ramazan ayına girdi.

İsrail'in Gazze'de 5 ayda öldürdüğü Filistinlilerin sayısı 13 bin 500’ü çocuk, 9 bini kadın olmak üzere 31 bin 184 oldu. Saldırılarda 72 bin 889 kişi de yaralandı.

gazze israil ramazan