İsrail Savunma Bakanı Gallant, Blinken ile "İran ve Batı Şeria'yı" görüştü

TAKİP ET

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ülkesini ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yaptığı görüşmede...

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ülkesini ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yaptığı görüşmede "İran'a karşı mücadelede hemfikir olduklarını" belirtti.

İsrail Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Gallant, bu sabah Blinken ile bir araya geldi.

Görüşmede Gallant, Blinken'ın kritik bir zamanda gerçekleşen bu ziyaretinin, düşmanlara ve dostlara "ABD ile İsrail'in İran'a karşı koyma gerekliliğinde bir olduğu mesajı" verdiğini söyledi.

İsrail Savunma Bakanı Gallant, "İran'ın nükleer silah elde etmemesi ve bölgedeki saldırılarına tahammül etmeyeceğimiz konusunda hemfikiriz." ifadesini kullandı.

İki ülkenin yakın zamanda gerçekleştirdiği kapsamlı tatbikatın askeri ilişkileri yeni bir zirveye taşıdığını belirten Gallant, sıradaki adım olarak "mevcut ve potansiyel müttefiklerle" bölgesel savunma işbirliğinin geliştirilmesi için birlikte çalışacaklarını kaydetti.

- Gallant, Blinken'a "Batı Şeria'da yüksek alarm durumunda olduklarını" söyledi

Gallant'ın ayrıca Blinken'a "İsrail'in kuzeyindeki İran müttefiki güçlere yönelik mücadele, son dönemde Filistinlilerin düzenlediği silahlı saldırılar ve işgal altında bulunan Batı Şeria'daki yüksek alarm durumu ile terörle mücadele operasyonları" hakkında bilgi verdiği aktarıldı.

Blinken, Orta Doğu ziyareti kapsamında dün İsrail'e gelmişti.

- İsrail'in Cenin saldırısı gerilimi tırmandırdı

İşgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin Mülteci Kampı'na İsrail ordusunun 26 Ocak'ta düzenlediği baskında 10 Filistinlinin öldürülmesini, Doğu Kudüs’teki bir yasa dışı Yahudi yerleşim biriminde 7 İsraillinin hayatını kaybettiği saldırı izlemişti.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'nde de 28 Ocak Cumartesi günü 13 yaşında bir Filistinlinin düzenlediği silahlı saldırıda biri ağır 2 İsraillinin yaralanması bölgedeki şiddeti artırmıştı. Fanatik Yahudi yerleşimciler de Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere, mülklerine ve araçlarına saldırmıştı.

İsrail ordusu ve Yahudi yerleşimcilerin açtığı ateş sonucu 2023'ün başından bu yana aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 35 Filistinli öldürüldü.

Blinken Gallant israil