İsrail, yıl başından bu yana 400'den fazla Filistinliyi gözaltına aldı

TAKİP ET

Filistin Esirler Cemiyeti, İsrail ordusunun yıl başından bu yana Kudüs ve Batı Şeria'da 400'den fazla...

Filistin Esirler Cemiyeti, İsrail ordusunun yıl başından bu yana Kudüs ve Batı Şeria'da 400'den fazla Filistinliyi gözaltına aldığını duyurdu.

Cemiyetten yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te 7 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin Kudüs ve Batı Şeria'nın farklı kentlerinde en az 45 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi.

İsrail'in tırmanan her türlü olayı bastırmak adına gözaltı ve tutuklama adımlarını daha da arttıracağı kaydedilen açıklamada, "İşgal ordusu, yıl başından bu yana Kudüs ve Batı Şeria'da 400'den fazla Filistinliyi gözaltına aldı." ifadelerine yer verildi.

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan yasadışı bir Yahudi yerleşim biriminde cuma gecesi düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi yaşamını yitirmiş, 3 kişi de yaralanmıştı.

İsrail polisi, olay yerinden araçla kaçan saldırganı kovalayarak, silahlı çatışma sonrasında etkisiz hale getirdiğini açıklamıştı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da son dönemde gerilim tırmanmış ve Filistinli can kayıplarında artış yaşanmıştı.

İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı'na önceki gün sabah saatlerinde düzenlediği baskında aralarında 60 yaşında bir kadının da yer aldığı 9 Filistinli öldürülmüştü. Baskın üzerine bölgede çıkan olaylarda işgal altındaki Doğu Kudüs'ün er-Ram beldesinde de 22 yaşında bir Filistinli genç yaşamını yitirmişti.

İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da yılbaşından bugüne aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı en az 30 Filistinli hayatını kaybetti.

Filistin gözaltı israil