İsrailli Bakan'dan Gazze'nin Filistin yönetimine bırakılması seçeneğine "kötünün iyisi" değerlendirmesi

TAKİP ET

Başbakan Binyamin Netanyahu öneriyi reddederken kabinedeki bazı bakanlar ise Savunma Bakanı Yoav Gallant'ı "Filistin yönetimini desteklemekle" suçladı

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze’nin idaresinin Filistin yönetimine bırakılması seçeneğini, "kötünün iyisi" olarak değerlendirdi.

Kanal 13'ün haberine göre Gallant, düzenlenen güvenlik kabinesi toplantısında, İsrail'in Gazze'de karşı karşıya olduğu çeşitli seçeneklerden "en kötüsünün" ordunun Hamas’ın askeri altyapısını "tamamen ortadan kaldırmaması" ve Gazze'de Hamas yönetiminin devam etmesi olacağını ifade etti.

Gallant, Gazze'nin idaresinin Filistin yönetimine bırakılmasının "kötünün iyisi" bir seçenek olabileceğini dile getirdi.

- Netanyahu, öneriyi reddetti

Ancak Gallant’ın önerisini reddeden Başbakan Binyamin Netanyahu, Gazze'nin idaresinin Filistin yönetimine bırakılması fikrinin "sürdürülemez" olduğunu savundu.

Ulaştırma Bakanı Miri Regev ve Adalet Bakanı Yariv Levin de Gallant'ı "Filistin yönetimini desteklemekle" suçladı. Gallant ise "Gazze’yi kimin yöneteceği konusundaki hükümetin kararsızlığının bedelini ordu ödüyor." dedi.

gazze Hamas İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant