İsrailli muhalefet liderinden, aşırı sağcı Bakan Ben-Gvir'e "palyaço" benzetmesi

TAKİP ET

Muhalefetteki Yeş Atid (Gelecek Var) Partisi Başkanı Yair Lapid: - "Ben-Gvir, korkak ve başarısız bir Tik Tok palyaçosu. Orduya hizmetten kaçtı ve terörist hareketleri destekledi"

İsrailli muhalefet lideri Yeş Atid (Gelecek Var) Partisi Başkanı Yair Lapid, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'i, "başarısız ve korkak bir Tik Tok palyaçosu" olarak nitelendirdi.

Lapid, Ben-Gvir'in, kendisinin görevden alınmasını isteyen eski polis şeflerine yönelik sözlü saldırılarıyla ilgili olarak Twitter hesabından açıklamada bulundu.

"Ben-Gvir, korkak ve başarısız bir Tik Tok palyaçosu." ifadesini kullanan Lapid, Ulusal Güvenlik Bakanı'nı, "orduya hizmetten kaçmak ve terörist hareketleri desteklemekle" suçladı.

Bazı eski polis şefleri, 8 Mart'ta Başbakan Binyamin Netanyahu'ya bir mesaj göndermiş ve Ben-Gvir'in operasyonlarla ilgili karar alma sürecine müdahale ettiğini ifade etmişti.

Ben-Gvir'i "siyasi menfaat elde etmek amacıyla polisi ve yaşanan olayları kullanmak ve kanunun ona verdiği yetkilere aykırı bir şekilde davranış sergilemekle" itham eden eski polis şefleri, bakanın görevden alınmasını istemişti.

Ben-Gvir ise bunun üzerine eski polis şeflerine sözlü saldırıda bulunmuştu.

Eski Savunma Bakanı ve Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz da 9 Mart'ta Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Başbakan Netanyahu’ya "Ben-Gvir’i görevden alma" çağrısı yapmıştı.

Ben-Gvir israil