İsrailliler, kıtlığa sürüklenen Gazze'ye yardımları engellemek için gösterilerini sürdürüyor

TAKİP ET

Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'na gelen İsrailliler, Gazze'ye gidecek insani yardımları taşıyan bazı araçların etrafını çevirdi

İsrailliler, Tel Aviv yönetiminin kıtlığa sürüklediği Gazze Şeridi'ne insani yardım taşıyan araçların girişini engellemek için düzenledikleri gösterilerine devam etti.

Yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı ve 2007'den beri kara, hava ve denizden abluka altında tutulan Gazze'ye yönelik İsrail saldırıları 7 Ekim'den bu yana sürüyor.

Saldırılar nedeniyle Gazze'de 1,9 milyon kişi yerinden olurken, İsrail'in çıkardığı zorluklar ve engellemeler nedeniyle bölgeye insani yardımlar da yeteri kadar ulaştırılamıyor.

Tel Aviv yönetiminin kıtlığa sürüklediği ve açlığın kol gezdiği Gazze'ye yardımların ulaştırılmasını istemeyen İsrailliler de gösterilerine devam ediyor.

- Yardım taşıyan araçların önünü kestiler

Gazze'ye yardımların gönderildiği bazı bölgelerin Tel Aviv tarafından "askeri bölge" ilan edilmesine rağmen bir grup İsrailli kontrol noktasını aşarak Kerem Ebu Salim (Kerem Şalom) Sınır Kapısı'na geldi.

Sosyal medyada yer alan görüntülere göre, Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'na gelen İsrailliler, Gazze'ye gidecek insani yardımları taşıyan bazı araçların etrafını çevirdi.

İsrail güçlerinin sınır kapısına gelen birkaç kişi hariç grubun büyük kısmına müdahale etmemesi dikkati çekti.

Bir kısmı Hamas'ın elindeki İsrailli esirlerin aile üyelerinden oluşan grup, insani yardım taşıyan araçların geçişine engel olmaya çalıştı.

İsrailli bazı gruplar, Gazze'ye giden yardımların gönderilmesini engellemek için uzun zamandır gösteriler düzenliyor.

- İsrail, Gazze'yi kıtlığa sürüklüyor

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in yoğun saldırısı altındaki Gazze Şeridi'nde 2,2 milyon kişinin kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulunmuştu.

BM'ye göre, Gazze'de 378 bin kişi Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması (IPC) ölçeğine göre "felaket" olarak adlandırılan 5. seviye, 939 bin kişi de "acil durum" olarak bilinen 4. seviye açlıkla karşı karşıya bulunuyor.

Gazze Şeridi israil