İstanbul 2 Nolu Barosu Başkanı Şamlı'dan darbe teşebbüsü suçlarına ilişkin açıklama:

TAKİP ET

"TCK'nın darbe teşebbüsünü düzenleyen maddesinin sonuna, 'Bu suçlar zaman aşımına tabi değildir' ibaresi eklenmelidir"

İstanbul 2 Nolu Barosu Başkanı Yasin Şamlı, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) darbe teşebbüsünü düzenleyen maddesinin sonuna, "Bu suçlar zaman aşımına tabi değildir." ibaresinin eklenmesi gerektiğini bildirdi.

Şamlı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 28 Şubat post modern darbesinin üzerinden yıllar geçse de açtığı yaraların sarılmasının tam olarak mümkün olmadığını belirterek, bu darbenin, milletin inanç ve değerlerine karşı açılmış savaşın adı olduğunu kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, bugüne kadar yapılan tüm darbelerde siyasi irade ve onun temsilcilerinin hedef alındığını vurgulayan Şamlı, şu ifadeleri kullandı:

"28 Şubat darbesinde ise öğrenci, isçi, memur, sermaye çevresi, basın, vakıflar, dernekler, sivil toplum kuruluşları, kısaca milletin tümü hedef alındı. 28 Şubat darbesiyle yapılan hak ihlalleri başörtüsü yasağı ile sembolleşmiş ise de esasen İslam dininin bütün değerlerine karşı topyekun bir mücadele başlatılmıştır.
Yargının baskı altına alınarak, talimatla kararlar alınması, talimata uymayan hakim ve savcıların sürgün edilmesi ise başlı başına adalete yapılan bir saldırı niteliğindedir. Ancak darbenin milletin çok büyük bir kesimine yönelik hukuki, sosyal, ekonomik, psikolojik boyuttaki kıyımı yeterince ortaya konulamamıştır. Darbe teşebbüsü faillerinin işlediği suçların zaman aşımına tabi olmaması için Baromuz gerekli çalışma ve girişimlerde bulunacaktır. TCK'nın darbe teşebbüsünü düzenleyen maddesinin sonuna, 'Bu suçlar zaman aşımına tabi değildir.' ibaresi eklenmelidir."

İstanbul 2 Nolu Barosu Başkanı Avukat Yasin Şamlı