İstanbul Anadolu Adliyesi'nde yangın tatbikatı

TAKİP ET

İstanbul Anadolu Adliyesi'nde geniş kapsamlı yangın tatbikatı yapıldı.Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Afet ve...

İstanbul Anadolu Adliyesi'nde geniş kapsamlı yangın tatbikatı yapıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve İstanbul İtfaiyesince gerçekleştirilen tatbikat kapsamında, saat 15.30'da tüm adliyede siren çaldı.

Görevlilerin uyarısının ardından adliye binasının tahliyesi sağlandı.

İtfaiye ve sağlık ekiplerinin de katıldığı tatbikatta, adliyenin 4. katında mahsur kalan bir adliye personeli ve bir vatandaş kurtarılarak sedyeyle ambulansa götürüldü.

Adliyenin çatısında dumandan etkilenerek mahsur kalan bir güvenlik görevlisi ise adliye önünden itfaiyenin sepet aracıyla kurtarıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilli Uğur Seçgin, İstanbul İtfaiyesinden Hakan Karabulut ve adliye görevlilerinin katıldığı tatbikatın ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

- "Başarılı bir tatbikat oldu"

Tatbikatın ardından adliye önünde basın açıklaması yapan Seçgin, Anadolu Adalet Sarayı'nın günde 20 bin kişiye hizmet verdiğini ve binanın güvenli hizmet veren bir yer olması için tatbikatı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tatbikatla yangına karşı altyapı sistemlerinin çalışır vazıyette olduğunu test ettiklerini belirten Başsavcı Seçgin "Başarılı bir tatbikat oldu. Umarım böyle bir vakayla karşılaşmayız ama karşılaştığımız zaman çok olumsuz bir sonuçla karşılaşmayacak şekilde olduğunu tespit ettik." dedi.

Karabulut da 5 dakikada olay yerinde olduklarını belirterek tatbikatın asıl amacının büyük olaylarda insanların panik yapmamasını ve doğru bir şekilde hareket etmesini sağlayıp can kayıplarını veya yaralanmaları en aza indirmek olduğunu kaydetti.



Anadolu Adalet Sarayı Yangın tatbikatı