İstanbul Bilgi Üniversitesi ve University of London işbirliği 30'uncu yılına girdi
Ekonomi / İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serda Selin Öztürk: - Üniversitemiz, bu programı, akademik mükemmeliyet anlayışının ve öğrencilerine dünya standartlarında eğitim sunma hedefinin bir parçası olarak sürdürüyor
Ekonomi Haberleri : İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme Fakültesinin, kuruluşundan bu yana University of London ile sürdürdüğü akademik ortaklık 30'uncu yılına ulaşırken, programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, çift diploma alma hakkı kazanıyor.
Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, söz konusu işbirliği kapsamında, İngiltere'nin köklü yükseköğretim kurumlarından University of London bünyesinde yer alan London School of Economics and Political Science'ın (LSE) akademik desteğiyle yürütülen Üstün Başarı Programları, öğrencileri uluslararası bir eğitim deneyimiyle geleceğe hazırlıyor.
Yaklaşık 190 ülkeden 40 bine yakın öğrenciyi buluşturan University of London Worldwide ağının bir parçası ve Türkiye'deki onaylı eğitim merkezi konumundaki İstanbul Bilgi Üniversitesi, öğrencilerine University of London'ın eğitim sistemine ve akademik birikimine erişim olanağı sunuyor.
Üniversite, University of London işbirliği kapsamında Ekonomi ile Ekonomi ve Finans Üstün Başarı Programlarını yürütüyor. Programlarda uygulanan müfredat, University of London yönetiminde ve LSE'nin akademik desteğiyle hazırlanıyor.
Öğrenciler, eğitimleri boyunca uluslararası standartlarda bir değerlendirme sürecinden geçiyor. Programı başarıyla tamamlayanlar hem İstanbul Bilgi Üniversitesi hem de University of London diploması almaya hak kazanıyor. Mezunlar ayrıca Londra'da düzenlenen University of London mezuniyet törenine katılarak, diplomalarını uluslararası akademik bir ortamda teslim alma deneyimi yaşıyor.
kendi akademik kariyerimin de başlangıç noktası
Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serda Selin Öztürk, programın kendi akademik kariyerinin de başlangıç noktası olduğunu belirtti.
Sonrasında Amerika Birleşik Devletleri'nde burslu olarak doktora yapma fırsatı bulduğunu ve eğitimini tamamlamasının ardından kendi üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalışmaya başladığını aktaran Öztürk, şunları kaydetti:
Bugün profesör ve mezunu olduğum fakültenin dekanı olarak, bu programın bir öğrencinin hayatında nasıl dönüştürücü bir rol oynayabileceğini kendi deneyimimden biliyorum. Dünyanın ekonomi ve sosyal bilimler alanındaki en saygın kurumlarından LSE'nin akademik desteğiyle hazırlanan bir programda, henüz lisans düzeyindeyken uluslararası standartlarda bir eğitim almak, öğrencilerimiz için çok büyük bir fırsat. Bu işbirliğinin temel motivasyonu, hiçbir zaman maddi kazanç olmadı, üniversitemiz, bu programı, akademik mükemmeliyet anlayışının ve öğrencilerine dünya standartlarında eğitim sunma hedefinin bir parçası olarak sürdürüyor. 30 yıldır devam eden bu işbirliğinin asıl değeri de yetiştirdiği mezunların akademide, iş dünyasında ve dünyanın farklı yerlerinde ortaya koyduğu başarılarla görülüyor.