İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor

TAKİP ET

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB öncülüğünde bir araya gelen grupların, kutlamaların yapılacağı Maltepe Etkinlik Alanı'na yürüyüşü başladı

İstanbul'da DİSK, KESK, TMMOB ve TTB öncülüğünde bir araya gelen katılımcılar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlaması için Maltepe Etkinlik Alanı'na yürüyor.

Çeşitli sendikalara, siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına üye gruplar ile vatandaşlar, Maltepe Sahili'ndeki Turgut Özal Bulvarı üzerindeki bir otelin önü ile İdealtepe tarafında belirlenen alanlarda sabah saatlerinden itibaren toplanmaya başladı.

Katılımcılar ellerinde taşıdıkları pankartlar, flamalar ve bayraklar eşliğinde kutlamaların yapılacağı Maltepe Etkinlik Alanı'na doğru yürüyüşe geçti.

DİSK'in kortejinde DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile yönetim kurulu üyeleri yer alırken, KESK'in kortejine de KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil ve sendika üyeleri katıldı.

Yürüyüş sırasında bazı gruplar davul zurna çalarken, bazı katılımcılar da çeşitli sloganlar attı, marşlar söyledi. Çok sayıda seyyar satıcı da yol güzergahında tezgah açarak satış yapıyor.

Kutlamaların gerçekleştirileceği Maltepe Etkinlik Alanı güvenlik amacıyla bariyerlerle kapatıldı. Çok sayıda polisin görev aldığı alanda, tedbir amaçlı havadan helikopterle de denetim yapılıyor.

Etkinlik nedeniyle sahil yoluna çıkan birçok cadde ve sokak araç trafiğine kapatıldı.

Alana ulaşan katılımcılar 2 ayrı güvenlik noktasından üstleri aranarak içeriye alınmaya başladı.

Grupların alana girişinin tamamlanmasının ardından kutlama programı başlayacak.

- Yürüyüşte yasa dışı pankart açan gruba müdahale

Öte yandan, Maltepe Etkinlik Alanı'ndaki kutlamalara katılmak için sahil yolunda yürüyüş yapan "partizan" isimli gruba, açılan yasa dışı pankart nedeniyle polis müdahale etti.

Polis, direnen gruba karşı biber gazı kullandı. Bu sırada gruptakilerin saldırdığı polis otobüsünün camları kırıldı. Gruptan yaklaşık 15 kişiyi gözaltına alan polis, pankartlara da el koydu.

Gözaltına alınan şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

1 mayıs Maltepe