İstanbul'da "Büyütülen Hayallerle Cumhuriyet ve Kadın" etkinliği yapıldı

TAKİP ET

İSTANBUL İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İstanbul Vakfınca, "Büyütülen Hayallerle Cumhuriyet ve Kadın"...

İSTANBUL İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İstanbul Vakfınca, "Büyütülen Hayallerle Cumhuriyet ve Kadın" programı düzenlendi.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki etkinlikte konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, çocukluğundan, gençliğinden, öğrenciliğinden, evliliğinden, iş ve siyaset yaşamında yer alan kadınlardan örnekler vererek, "Bu yaşa kadar onları dinleyen, anlamaya çalışan, o fırsatı yakalayan bir erkek olarak karşınızdayım. Şimdi biriktirdiğim bütün duygularımla İstanbul'a yöneticilik yapmaya çalışıyorum. İnsan istediği kadar yazdıklarını okusun, bence içinde ne varsa onu hissettirir." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, Cumhuriyet'in ülke insanına çok şey kazandırdığını vurgulayarak, ''Cumhuriyet aynı zamanda inovatif olmak zorunda. Zaten halkı içine katan ve halkla birlikte yönetilen, yöneten bir sistem. İnovasyonun olmaması mümkün değil. Gelişim ve değişim, kendi içinde birtakım farklılıkları içine katarak, sistemi zenginleştiren bir yapı." dedi.

Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu da Cumhuriyet'in eşitlik olduğunu, milletin istisnasız tüm evlatlarına eşit fırsatlar sunma anlamına geldiğini söyledi.

Cumhuriyet'in, kadın-erkek, kentli-köylü, varlıklı-yoksul ayrımı yapmamak olduğunu kaydeden Dilek İmamoğlu, kadınların Türkiye'de, Avrupa ülkelerinden yıllar önce seçme ve seçilme hakkına kavuştuklarını anımsattı.

Etkinlikte, Prof. Dr. Deniz Elber Börü, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği İstanbul Saha Ofisi Müdürü Elif Selen Ay, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ve Pelin Batu da kadınların Cumhuriyet ile elde ettikleri kazanımlara ilişkin sunumlar yaptı.

Program, ''Cumhuriyet'in Kadınları: Günümüze Uzanan Rengarenk Bir Resmi Geçit'' videosunun gösterimi ve fotoğraf çekimiyle son buldu.

Büyütülen Hayallerle Cumhuriyet ve Kadın Ekrem İmamoğlu İbb Şişli Cemal Reşit Rey Konser Salonu