İstanbul'da görev yapan cumhuriyet başsavcıları AA'nın fotoğraf oylamasına katıldı

TAKİP ET

tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları"nda oy kullandı.İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar...

tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları"nda oy kullandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'ndan sorumlu Başsavcı Vekili Mehmet Yılmaz, AA foto muhabirleri ile muhabirlerinin yurt içi ve dışında çektiği, "haber", "spor" ve "çevre-yaşam" kategorilerindeki fotoğrafları inceledi.

Spor kategorisinde Elif Öztürk Özgöncü'nün "Şampiyonlar" fotoğrafını seçen Yılmaz, haber dalında Emrah Yorulmaz'ın, "TOGG'un ilk yolculuğu" fotoğrafını tercih etti. Çevre-yaşamda ise Aytaç Ünal'ın "Ölüm kalım anı" karesine oy verdi.

Yılmaz, oylamaya ilişkin fotoğrafların hepsinin birbirinden güzel olduğunu ve seçimde zorlandığını ifade ederek, "Bizim için, ülkemiz için en anlam ifade eden, dünya için en anlamlı olan fotoğraflarda tercih hakkımızı kullandık. İnşallah ön sıralarda olan fotoğrafları tercih etmişizdir." dedi.

Kareler arasında İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısına ilişkin bir fotoğrafın da bulunduğu hatırlatılıp, söz konusu olayla ilgili soruşturmanın akıbeti sorulan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"İstiklal Caddesi'nde acı bir olay meydana geldi ve burada 6 vatandaşımız maalesef şehit oldu. Bu kapsamda biz de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü olarak gerçekten etkin bir soruşturma ile failleri kısa sürede tespit ettik. Tabii soruşturmamız halen devam ediyor. Tüm faillerinin ortaya çıkarılması ve bunların hak ettiği cezaları alması için cumhuriyet savcısı arkadaşlarımızla birlikte soruşturma en etkin şekilde sürüyor. En kısa sürede iddianamemizi tamamlayarak mahkemeye bu şahısların cezalandırılması için kamu davası açmak üzere çalışmalarımız devam ediyor. "

Yılmaz, 2023 yılının özellikle başta İstanbul ve Türkiye'de huzur ve güvenin hakim olduğu bir yıl olmasını temenni ettiğini dile getirdi.

Türkiye'nin dünya konjonktüründe öneminin daha da çok artmasını dileyen Yılmaz, "İşte fotoğraflarda da biraz önce gördük. TOGG'un üretimine başlanması yine Karadeniz'de doğal gaz yataklarının bulunması ülkemizin milli egemenlik ve bağımsızlığının daha çok güçlenmesi açısından önemli olacaktır. İnşallah bu atılımları en kısa zamanda gerçekleştirerek bölgede iyi bir güç ve ülke konumunda oluruz." ifadelerini kullandı.

- Başsavcısı Gümüş'ün tercihi "Dağın Öfkesi"

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş de spor kategorisinde Aytaç Ünal'ın "Merve'nin servisi", haber kategorisinde Doğukan Keskinkılıç'ın "Gece Uçuşu", çevre-yaşam kategorisinde ise Muhammed Enes Yıldırım'ın "Dağın Öfkesi" fotoğrafından yana oyunu kullandı.

Fotoğraf seçiminin ardından değerlendirme yapan Gümüş, "Kıymetli muhabirlerimizin ve foto muhabirlerin çektiği fotoğrafları seçerken zorlandığımı ifade etmek isterim. Gerçekten fotoğrafların hepsi birbirinden kıymetli, güzel. Mizanpajı, konusu itibarıyla her biri çok harika bir sanat eseri şeklinde çekilmiş fotoğraflar." dedi.

Oylamada zorluk yaşadığını ifade eden Gümüş, "Mutlaka birini oylamam gerektiğini düşünerek, bazı fotoğrafları oyladım. Muhabirlerimizin, fotoğrafı çekenlerin hepsinin ellerine sağlık. Hepsine sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum." diye konuştu.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Murat Boylu da "haber", "spor" ve "çevre-yaşam" kategorilerindeki AA foto muhabirleri ve muhabirlerince çekilen fotoğraflar için oy kullandı.

Boylu, spor kategorisinde Salih Zeki Fazlıoğlu'nun "Şükür secdesi" fotoğrafını seçerken, haber dalında Evrim Aydın'ın çektiği "Mavi çizgilerimiz var"ı tercih etti. Çevre-yaşamda ise Şebnem Coşkun'un "Organik plastik" karesini seçti.

Anadolu Ajansının 2020 yılı "Yılın Fotoğrafları" yarışmasına katılarak oyunu kullandığını ifade eden Boylu, birbirinden orijinal fotoğrafları seçerken zorlandığını söyledi.

Boylu, çevre meselesinin önümüzdeki yıllarda insan hayatı için daha çok hassas bir konu durumuna geleceği için bu alanda orijinal bir fotoğraf seçtiğini, haber alanında seçtiği karenin ise Arif Nihat Asya'nın "Bayrak" şiirini hatırlattığını ifade etti.

Spor kategorisinde ise futbolcuların futbol sahasında secdeye gidişini seçtiğini aktaran Boylu, orada inancın, zaferin birlikteliğinin nasıl bir sonuç doğurduğunu gördüğünü dile getirdi.

- Başsavcı Sarıhan fotoğrafları seçerken çok zorlandı

AA'nın fotoğraf yarışmasına katılan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf) Başsavcısı Metin Sarıhan, spor kategorisinde Elif Öztürk Öngöncü'nün "Şampiyonlar" karesini seçti.

Sarıhan, haber dalında Emrah Yorulmaz'ın "TOGG'un ilk yolculuğu" fotoğrafından yana tercihi kullanırken, çevre-yaşam kategorisinde Orhan Çiçek'in "Yangın müdahalesi" karesine oy verdi.

Spor, haber ve çevre-yaşam dalında oylarını kullanırken gerçekten çok zorlandığını ifade eden Sarıhan, Anadolu Ajansının bütün muhabirlerini gönülden tebrik ettiğini belirtti.

Sarıhan, "Çok güzel fotoğraflar çekmişler. İnsan seçerken zorlanıyor. Spor dalında ampute futbol takımımızı tercih ettim. Çünkü yıllardan beri Dünya kupasını kimseye kaptırmıyorlar. Çok büyük emekleri var." dedi.

Fotoğraf yarışmasına katılan Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, 3 kategoride oy kullandı.

Başsavcı Uçar, spor kategorisinde Elif Öztürk Öngöncü'nün "Şampiyonlar" fotoğrafını oylarken, haber dalında Özkan Bilgin'in "Görev tamam" karesini ve çevre-yaşam da ise Mahmut Serdar Alakuş'un "Sen aydınlatırsın geceyi" fotoğrafını seçti.

Fotoğraf seçiminin ardından yaptığı değerlendirmede 3 farklı kategoride birbirinden güzel fotoğraf arasında seçimini yaptığını dile getiren Uçar, "Hepsi birbirinden güzel olduğu için seçim yapmakta zorlandım. Özellikle spor dalındaki ampute milli takımımızın dünya şampiyonu olduktan sonra çekilen fotoğrafı bizi gururlandırdı." diye konuştu.

Uçar, fotoğrafları çeken AA foto muhabir ve muhabirlerini tebrik etti.


Mehmet Yılmaz oylama yılın fotoğrafları