İstanbul'da TED Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası heyecanı

TAKİP ET

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş: - "Cumhuriyetimizin 100. yılında, 23 yıldır yapılan bu turnuvanın en anlamlısını gerçekleştireceğiz"

Tenis Eskrim Dağcılık (TED) Kulübünün ev sahipliğinde başlayan 23. TED Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası'nda, Cumhuriyetin 100. yıl heyecanı yaşanacak.

Organizasyonla ilgili TED Spor Kulübü'nde gerçekleştirilen basın toplantısına Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, TED Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Emin Tınaz, turnuva direktörü Melis Yafe, sporcular Çağla Büyükakçay, İpek Öz ve Pemra Özgen katıldı.

Turnuvaya ev sahipliği yapan TED'e ve katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan Cengiz Durmuş, "Cumhuriyetimizin 100. yılında, 23 yıldır yapılan bu turnuvanın en anlamlısını gerçekleştireceğiz." dedi.

Cumhuriyetin 100. yılında Türk sporcuların dünyanın her yerinde Türk bayrağını temsil ettiğini belirten Durmuş, şöyle devam etti:

"Sporcularımızın bu turnuvada yer almaları çok güzel. Tesisleşme anlamında da güzel haberlerimiz olacak. O zaman daha farklı organizasyonlarımız da olacak. Bu turnuvaları yapmak kolay değil. 23 yıldır kadın sporcularımız bu turnuvayı zorlayarak ilkleri başarıyor. Avrupa ve dünyada bilinenden daha fazla tenis ülkesi olarak tanınıyoruz. Kulüp, federasyon, sporcu ilişkileri çok doğru yapılandı. Hiçbir şey mükemmel olmamakla birlikte doğru stratejiyle gidiyor. Geleceğimiz olan çocuklarımız dünyanın her yerinde başarılı olmaya devam ediyor. Turnuvalar bu sporcuları en yukarıya çıkarmak için atılan önemli adımlar. Kulüplerimiz, sponsorlarımız ve sporcularımız büyük bir aile oluşturmuş durumda, sporcuların başarıları için dev bir ordu olduk."

TED Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Emin Tınaz, Cumhuriyetin 100. yılında kulüp başkanı olarak bu turnuvayı görmesinin çok önemli olduğunun altını çizdi.

Şimdiye kadar Türk sporcuların bu organizasyonda şampiyonluk yaşayamadığını vurgulayan Tınaz, "İnşallah bu sene olacak. Herkesi final günü buraya davet ediyorum. Çocuklara ve bizlere yönelik güzel bir kutlama olacak. Sporcularımızın hepsini burada görmek istiyoruz. Katılan 6 sporcumuza gönülden başarılar diliyorum. İnşallah kupayı onlardan birisi alacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Sporculardan Pemra Özgen turnuvanın çok anlamlı olduğunu, final maçının 29 Ekim'de oynanacak olmasının da çok özel olduğunu dile getirirken, İpek Öz de 100. yıla yakışan bir turnuva olmasını istediğini belirtti.

Turnuvayı destekleyenlere teşekkür eden Çağla Büyükakçay da şunları söyledi:

"23. kez organize ediliyor. Ülkemizin en geleneksel uluslararası turnuvalarından birisi. Cumhuriyetin 100. yılına özel her yerde etkinlikler var bu sene. Biz her yıl bu hafta kutlama yapıyoruz. Umarım çok güzel bir hafta geçiririz. Bu turnuvaya dünyaca ünlü kimi getirirsek getirelim, bir Türk kızının final oynayıp kupayı almasından daha fazla ses getirmez."

Basın toplantısı toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Cengiz Durmuş Cumhuriyet Kızları Mehmet Tınaz Tenis Eskrim Dağcılık