İstanbul'da yaşayan şef Horikoshi Shunichi, "Japon Mutfağı İyi Niyet Elçisi" ünvanını aldı

TAKİP ET

Japon mutfağını yaygınlaştırmak amacıyla yurtdışında faaliyet gösteren Japon restoranlarına verilen "Japon Mutfağı İyi...

Japon mutfağını yaygınlaştırmak amacıyla yurtdışında faaliyet gösteren Japon restoranlarına verilen "Japon Mutfağı İyi Niyet Elçisi" ünvanı, İstanbul'da Japon restoranı işleten şef Horikoshi Shunichi'ye verildi.

Japonya Tarım, Orman ve Balıkçılık Bakanlığı'nın belirlediği ünvan, İstanbulluları 2003'ten bu yana Japon lezzetleriyle buluşturan Beşiktaş'taki Itsumi Restoran'ın sahibi ve şefi Horikoshi'ye takdim edildi.

Japonya'nın İstanbul Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen takdim töreninde Japon mutfağı ile ilgilenen şefler, üniversitelerin gastronomi bölümlerinden akademisyenler, ithalatçı ve distribütör firma temsilcileri ve kamu kurumlarından yetkililer bir araya geldi.

Şef Horikoshi, AA muhabirine, Türkiye'de bu ünvana sahip ilk şef olduğunun altını çizerek, "Çok gururluyum böyle bir ödül aldığım için. Gerçek Japon yemeğini Türkiye'ye tanıtmak, bizim görevimiz. Türkiye'deki restoranlar genelde suşi üzerine çalışıyor ama gerçek Japon mutfağında bundan daha fazlası var. Türkiye'de bunu sağlayan işletmeler çok bulunmadığı için ben bu alanda çalışarak ilerlemek istiyorum." dedi.

Horikoshi, "Bugün aldığım gümüş madalya, bu çalışmalarımın bir göstergesi. İlerleyen yıllarda altın madalya da alıp kendimi ilerletmek istiyorum." ifadesini kullandı.

"Japon Mutfağı İyi Niyet Elçisi" ünvanı, Japon yemeklerinin ve beslenme kültürünün yaygınlaştırılmasını desteklemek için, yurt dışında uygun danışmanlık sağlayabilen Japon mutfağı çalışanlarına veriliyor.

Bu kapsamda dünya genelinde 2015'ten bu yana 180'den fazla iyi niyet elçisi atandı.

Horikoshi Shunichi Japon Mutfağı İyi Niyet Elçisi