İstanbul'daki bazı STK'ler "Gülümseten Tır Projesi" için bir araya geldi

TAKİP ET

İstanbul'daki bazı sivil toplum kuruluşları, deprem bölgesindeki çocuklara yönelik "Gülümseten Tır Projesi"ni...

İstanbul'daki bazı sivil toplum kuruluşları, deprem bölgesindeki çocuklara yönelik "Gülümseten Tır Projesi"ni hayata geçirecek.

Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, "Çocuklar İçin Birleşiyoruz" temasıyla deprem bölgesindeki çocuklara çadır tiyatrosu, açık hava sineması, oyun terapisi, oyun atölyeleri, kukla tiyatrosu ve psikososyal destek vermeyi amaçlayan "Gülümseten Tır Projesi" için Üsküdar'daki Uluslararası Genç Derneğinde buluştu.

Proje Koordinatörü Yavuz Yiğit, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, depremin başından itibaren bölgeye gerekli yardımların birçok sivil toplum kuruluşu tarafından gönderildiğini belirterek, ikinci aşama olarak çocuklara ve bölgedeki vatandaşlara psikososyal destek verilmesi gerektiğini aktardı.

Dernekler olarak güçlerini birleştirme kararı aldıklarını belirten Yiğit, "Çünkü bazı dernekler sahada daha güçlü bazılarının da psikososyal desteği daha güçlü. 22 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek Gülümseten Tır Projesi'ni hayata geçirmeye karar verdik. Oradaki çocukları mutlu edecek çantalarımız var. Oyuncak, kırtasiye malzemeleri, hediye ve kitaplar olacak bu çantaların içerisinde." dedi.

Şu an proje için yardım toplama aşamasında olduklarını anlatan Yiğit, 15 gün boyunca bu çalışmaya devam edeceklerini, ramazan öncesinde bölgeye gideceklerini, 8 farklı kampta kuracakları çadır ve kütüphanelerle bölgedeki çocuk, genç ve ailelere ulaşacaklarını söyledi.

Projenin koordinatörlerinden Mesut Menderes Karaboğa da katkı sağlayan sivil toplum kuruluşlarına, vakıflara, psikologlara teşekkür etti.

Menderes, projenin toplumun geleceği çocukların depremle alakalı hatıralarını ortadan kaldıracak bir noktaya ulaşmasını umut ettiklerini dile getirdi.

Gülümseten Tır Projesi'nin uzman klinik psikoloğu Sedat Tanış da deprem bölgesindeki vatandaşlara, özellikle çocuklara psikoterapi imkanı sağlamaya, çevrim içi ve yüz yüze terapi imkanı sunmaya çalışacaklarını kaydetti.

"Gülümseten Tır Projesi"