İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı, Ataşehir Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları Eğitim ve Sınav Alanı'nı ziyaret etti

TAKİP ET

Levent Yazıcı: - "Milli Eğitim Bakanlığının destekleriyle oluşturulan Ataşehir Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları Eğitim ve Sınav Alanı, uygulamalardaki bütün davranışların gözlemlenebileceği iyi bir sınav alanı oldu"

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Ataşehir Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları Eğitim ve Sınav Alanı'nı ziyaret etti.

Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın destekleriyle oluşturulan Ataşehir Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları Eğitim ve Sınav Alanı, uygulamalardaki bütün davranışların gözlemlenebileceği iyi bir sınav alanı oldu. Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sürücü Kursları Derneği de önemli katkılar sağladı. Ulaştırma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı çok yönlü çalışıyor. Gerek yeni otobanlarının yapılması, otoyollardaki iyileşmeler gerekse trafik düzenlemeleri, denetim ve kontrolleri çok önemli." dedi.

İstanbul'da 756 sürücü kursu olduğu bilgisini veren Yazıcı, "Bu kurslar sonucunda gerçekleştirdiğimiz sınavlarda da 12 bin meslektaşımız görev yapıyor. Meslektaşlarımızla bir araya geliyoruz, toplantı yapıyoruz, sorunları konuşuyoruz, çözüm önerilerini konuşuyoruz. Akabinde sınavlarımızı başlatıyoruz. Çok yoğun emek isteyen bir çalışma. Bütün sınav görevlilerimize yaklaşık yüzde yüz oranında ek zam yapılmış oldu. Emeklerinin karşılıklarının görülmesi de hepimiz için çok kıymetli." diye konuştu.

Türkiye Sürücüler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Bilgin Diribaş ise bu parkurun Türkiye'de tek olduğunu ve sürücü adaylarının eğitimindeki kaliteyi arttırdığını söyledi.

Eğitmen olarak görev yapan Mevlüt Özdemir de bu alanın Türkiye'de örnek teşkil edecek, ciddi bir gayretle hazırlanmış bir parkur olduğuna değinerek, "Biz buraya sınav günleri 06.00'da geliyoruz. Her sabah toplantılar yapılıyor. Sabahtan başlayıp 17.30'a kadar ciddi anlamda bir emek yoğunluğu var. Önceki yıllarda ücret biraz düşüktü. Ama bakanlığımızca bu yıl yapılan yüzde yüze yakın bir artış bizi ziyadesiyle mutlu etti." ifadelerini kullandı.

Eğitmen Melek Kefal ise parkur sayesinde sürücü adaylarının kendilerine zor gelen şeyleri güvenli bir ortamda, çok daha rahat ve huzurlu bir şekilde yapabildiklerini söyledi.

Levent Yazıcı Motorlu Taşıtlar ve Sürücü Kursu