İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yentür, kentteki eğitim fakültesi dekanlarıyla buluştu

TAKİP ET

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, kentteki 17 üniversitenin eğitim fakültesi dekanıyla bir araya...

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, kentteki 17 üniversitenin eğitim fakültesi dekanıyla bir araya geldi.

Beykoz Sabancı Öğretmenevi'ndeki tanışma ve işbirliği toplantısında konuşan Yentür, eğitimin çok önemli, dinamik bir süreç olduğunu söyledi.

Okulların hem öğrenen hem de öğreten odaklı merkez olmasını istediklerini belirten Yentür, "Öğretmenlerimizin mesleki eğitim, gelişim süreçlerini İstanbul'un zengin kültürel potansiyeli ve zengin akademik yetkinlikleriyle buluşturmak istedim. Bugün burada toplanmamızın sebebi okullarımızda üniversiteleri görmek istiyoruz. Aynı zamanda üniversitede öğretmenlerimizi görmek istiyoruz." diye konuştu.

Yentür, bu toplantıları belirli aralıklarla yapmayı planladıklarını dile getirerek şunları kaydetti:

"Öğretmenlerimizin pratikte yaşamış olduğu sorunları veya kendilerinin geliştireceği öğretim yöntem tekniklerini üniversite hocalarımızla paylaşması, hocalarımızın da tecrübelerini, bilgilerini, birikimlerini okulda, sınıfta öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle, okul yöneticilerimizle buluşturması son derece kıymetli. Öğretmenlerimizi hem öğrenen hem öğreten kültürün bir parçası kılmak için İstanbul'daki bütün eğitim fakültesi dekanlarımızla, hocalarımızla eğitim öğretim süreçlerinde iç içe olacağız. Bu güçlü yönümüzü daha nitelikli, daha amaca yönelik hale getireceğiz ve farkındalıklar oluşturacağız."

Dekan Eğitim Fakültesi İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür toplantı