İstanbul İnsan Kaynakları Forumu 5 Aralık'ta başlayacak

TAKİP ET

ANKARA Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, 20'den fazla ülkeden 3 bin katılımcının yer alacağı "İstanbul...

ANKARA Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, 20'den fazla ülkeden 3 bin katılımcının yer alacağı "İstanbul İnsan Kaynakları Forumu"nun 5 Aralık'ta başlayacağını bildirdi.

Ofisten yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'yi yetenek merkezi haline getirmek için ihtiyaç duyulan yenilikçi insan kaynakları uygulamalarını şekillendirmek ve ülkenin ihtiyacı olan milli yetenek yönetimi modelini oluşturmak amacıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde 5-6 Aralık'ta, "İstanbul İnsan Kaynakları Forumu" düzenlenecek.

Özel sektör ve kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, akademi camiası, uluslararası örgütlerin temsilcileri ve insan kaynakları profesyonellerini, uluslararası düzeyde bir araya getirerek tecrübe paylaşımının sağlanması planlanan forumun teması, "Yeni yüzyılın yetenek merkezi (Talent hub of the new century)" olarak belirlendi.

Forumun, kamu ve iş dünyası arasında ortak bir kültür oluşturmayı amaçladığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Böylece, katılımcıların dünyada ve ülkemizde başarısı kanıtlanmış insan kaynakları uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmaları, güncel konulara dair farkındalık geliştirmeleri ve profesyonel iletişim ağından istifade ederek yetkinlik kazanmaları hedeflenmektedir. 20'den fazla ülkeden yaklaşık 3 bin katılımcıyı bir araya getirecek ve iki gün sürecek forumda, insan kaynağı planlama ve yeteneğin keşfinden, veriye dayalı insan kaynakları yönetimine kadar yetenek yönetimi modelinin her bir aşaması, Ofis tarafından geliştirilen ve etkin olarak kullanılan araç ve yöntemlerle desteklenerek ele alınacaktır. Forumda, 'Türk Devletleri Teşkilatı e-İnsan Çalıştayı', 'Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) İnsan Kaynakları Uygulamaları Çalıştayı' ve üniversite kariyer merkezlerinin ve yerel yönetimlerin kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik toplantılar düzenlenecektir."

Kadın liderlerin deneyimleri ve günümüzde yetenek hareketliliği gibi güncel konularında değerlendirileceği forum kapsamında gerçekleştirilecek "Paydaşlar Geri Bildirim Toplantısı" ile Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi de tarafların görüş ve önerilerini ele alacak.

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu'nun konseri ile sona erecek forumun sonuç bildirgesi hazırlanarak taraflarla paylaşılacak.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi forum İstanbul İnsan Kaynakları Forumu İstanbul Kongre Merkezi