İstanbul İnsan Kaynakları Forumu

TAKİP ET

THY İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay: - Dünyada (pandemide) tahliye uçuşu yapan başka bir ülke ve başka bir hava yolu şirketi bildiğimiz kadarıyla yok" - Hepsiburada İnsan Kaynakları Grup Başkanı Esra Beyzadeoğlu: - "Sadece 2022'nin ilk 10 ayında çalışanlarımıza 116 bin saat eğitim verildi"

İSTANBUL Türk Hava Yolları (THY) İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, THY’nin dünyada en fazla noktaya uçan hava yolu şirketi unvanına sahip olduğuna dikkati çekerek, "Biz Türkiye’deki şirketler olarak çok şanslıyız. Bizim insan kaynağımız gerçekten çok kaliteli, öğrenmeye çok açık ve esnek." dedi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından “Yeni yüzyılın yetenek merkezi (Talent hub of the new century)” temasıyla ilki düzenlenen “İstanbul İnsan Kaynakları Forumu (İstanbul HR Forum), İstanbul Kongre Merkezi’nde 2. gün etkinlikleri ile devam ediyor.

Programda Unilever Bölgesel İnsan Kaynakları Hizmet Direktörü Cezmi Özkunt’un moderatörlüğünde “İnsan Kaynağını Geliştirmek” isimli panel düzenlendi.

Panelde konuşan Hepsiburada İnsan Kaynakları Grup Başkanı Esra Beyzadeoğlu, Türkiye’nin en büyük pazar yerlerinden biri olduklarının altını çizerek 90 bine yakın aktif satıcını platformda varlık gösterdiğini söyledi.

Beyzadeoğlu, yetenekleri geliştirmenin hem içeride hem de dışarıda Türkiye için sahip oldukları bir sorumluluk olduğuna değinerek, "Bugün platformumuzda 130 milyon ürün satıyoruz. Bütün bunları bir halkanın eksik olması durumunda layıkıyla yerine getiremezsiniz. Sektörümüz değişime ve dönüşüme ayak uydurması gereken bir sektördür.

Şirketimizin yaş ortalaması 30’un altında. Sadece 2022’nin ilk 10 ayında çalışanlarımıza 116 bin saat eğitim verildi. Bunun içinde kişisel gelişim, mesleki gelişim ve liderlik gelişimi gibi çeşitli eğitimler alınmasını sağladık.” diye konuştu.

Kardemir İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Uğur Altundağ, Kardemir’de çalışanların yüzde 80’inin mavi yakalılardan oluştuğuna değinerek, 7 gün 24 saat 365 gün çalışması gereken bir fabrika olduklarına vurgu yaptı.

Salgın ile birlikte sınıf eğitimlerini uzaktan eğitime dönüştürdüklerine değinen Altundağ,"Bence bu faydalı da oldu. Hatta yapılan bir araştırmaya göre, şirketlerin neredeyse eğitim bütçelerinin yüzde 60’ı bu alana kayıyor. Birtakım eğitimlerimizi simülatörlerle veriyoruz. Özellikle Türk Hava Yolları bu konuda çok ileri seviyede. Biz de vinç ve kaynak eğitimlerimizi simülatörlerle vermeye başladık." şeklinde konuştu.

- "Bizim insan kaynağımız gerçekten çok kaliteli"

Türk Hava Yolları (THY) İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, şu anda 130’dan fazla ülkeye uçan THY’nin dünyada en fazla noktaya uçan hava yolu şirketi unvanına sahip olduğunu anlattı.

Bu durumun hem şirket hem de Türkiye açısından ciddi bir gurur kaynağı olduğuna değinen Çay, “Baktığımızda uçaklar aynı, operasyonlar aynı. THY’yi diğer hava yollarından ayıran özellik insan kaynağımızdır. Biz Türkiye’deki şirketler olarak çok şanslıyız. Bizim insan kaynağımız gerçekten çok kaliteli, öğrenmeye çok açık ve esnek. Biz bunu pandemideki operasyonlarımızda çok net bir şekilde gördük. Dünyada tahliye uçuşu yapan başka bir ülke ve başka bir hava yolu şirketi bildiğimiz kadarıyla yok.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Eğitim ve Geliştirme Dairesi Başkanı Dr. Savaş Ceylan da 1.591 farklı kamu kurumundan 3,9 milyondan fazla çalışanın Uzaktan Eğitim Kapısı adını verdikleri platformda tanımlı olduğunu belirtti.

Uzaktan eğitim çalışmalarına salgından da önce başladıklarına değinen Ceylan, "2019 yılında gerçekleştirdiğimiz Kamu Veri adlı bir çalışmamız var. 862 bin kamu personelinden topladığımız verilerde eğitim konusunda da fırsat eşitliğini ve kapsayıcılığı artırmamız gerektiği konusunda net bir vurgu ortaya çıktı. Biz pandemi öncesi Uzaktan Eğitim Kapısı çalışmalarına zaten başlamıştık. Pandemi ile beraber de devreye sokmuş olduk." diye konuştu.

insan kaynakları forumu