2 ilde eş zamanlı göçmen kaçakçılığı operasyonu: 6 gözaltı

TAKİP ET

Operasyonda 6 kişi gözaltına alınırken 43 düzensiz göçmen kurtarıldı.

İstanbul merkezli 2 ilde uluslararası göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı.

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, kara ve hava yollarını kullanarak uluslararası göçmen kaçakçılığı ve resmi belgede sahtecilik yapan bir suç örgütüne yönelik çalışma başlattı.

Soruşturma kapsamında İstanbul ve Zonguldak'ta eş zamanlı operasyon düzenleyen polis ekipleri, 6 şüpheliyi gözaltına aldı. Suç örgütüyle irtibatlı şekilde kaçak yollarla yurda giren Afganistan ve Suriye uyruklu 8'i çocuk 43 düzensiz göçmen de yakalandı.

Adreslerde yapılan aramada 7 cep telefonu ile çok sayıda doküman ele geçirilirken, örgütün kaçakçılıkta kullandığı belirlenen 7 minibüse de el konuldu.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Öte yandan söz konusu örgüte yönelik yılbaşından bu yana düzenlenen 7 ara operasyonda gözaltına alınan 13 kişiden 5'i tutuklanırken, 8'i adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Ayrıca operasyonlarda, Mısır, Cezayir, Afganistan ve Suriye uyruklu 62 düzensiz göçmen de yakalanmıştı.

istanbul göçmen kaçakçılığı göçmen zonguldak haber gündem