İstanbul Sarıyer'de Hindistan'ın yerel Bihu halk dansı gösterisi sergilendi

TAKİP ET

Hindistan'ın kuzeydoğu eyaleti Assam'dan gelen Bihu halk dansı grubu, İstanbul Sarıyer'de bir dans...

Hindistan'ın kuzeydoğu eyaleti Assam'dan gelen Bihu halk dansı grubu, İstanbul Sarıyer'de bir dans gösterisi sergiledi.

"Hindistan kültürünü kutlama" etkinlikleri kapsamında, Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu ile Sarıyer Belediyesi işbirliğinde düzenlenen program Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılışında konuşan Hindistan İstanbul Başkonsolosu Mijito Vinito, bu etkinliklerle Hindistan kültürünü Türkiye'de tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

Türkiye'deki birçok kişinin Tac Mahal'i bildiğini, fakat Hindistan'ın "bir kıta kadar" büyük bir ülke olduğunu kaydeden Vinito, "Hindistan bir tecrübe ve Hindistan'ı bilmek için gezmelisiniz ama yapamıyorsanız, bizler mümkün olduğunca Hindistan'ı sizlere getirmeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Vinito, "Bugün göreceğiniz halk dansı da halkımızın nasıl kutlama yaptığını, doğa ve toprakla nasıl bağlantı kurduğunu anlatan bir görsel lezzet sunacak." dedi.

Programda, Hindistan'ın Assam bölgesinde popüler olan Bihu dansı sergilendi.

Tarım sezonunun başlangıcını kutlamak için genellikle çiftler halinde gerçekleştirilen söz konusu yerel dansın yanı sıra Hindistan kültürel müzikleri de icra edildi.

Ayrıca müzisyen Gürkan Özkan, 13. yüzyılda Türk asıllı müzisyen Emir Kuşçu'nun Hindistan topraklarında icat ettiği vurmalı çalgı "tabla" performansı sergiledi.

- Etkinlikler 8 Mart'a kadar sürecek

Bihu halk dansı grubu, 8 Mart'a kadar sürecek olan "Hindistan kültürünü kutlama" etkinlikleri için İstanbul'a gelmişti.

Bihu dans topluluğu, 6 Mart'ta Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde, 7 Mart'ta Cemil Candaş Kültür Merkezi'nde ve 8 Mart'ta ise İstanbul Kent Üniversitesi Kağıthane Kampüsü'nde gösteri sergileyecek.

Hindistan kültürünün ve mutfağının da izleyicilere tanıtılacağı programların tümü ücretsiz ve halka açık olarak gerçekleştirilecek.

Bihu halk dansı Hindistan kültürünü kutlama Mijito Vinito