İstanbul Teknik Üniversitesinden Bedrettin Dalan'a "fahri doktora" unvanı

TAKİP ET

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'a "fahri...

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'a "fahri doktora" unvanı verildi.

İTÜ'den yapılan açıklamaya göre, 58 yıl önce üniversiteden mezun olan Dalan'a verilecek unvan dolayısıyla Ayazağa Yerleşkesi'nde tören düzenlendi.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İTÜ’lülerin edindikleri tecrübeyi, sahip oldukları bilgi birikimini ülke ve insanlık için katma değere dönüştürme gayretinde olduklarını belirterek, "Teknik Üniversite ailesi; mezunlarıyla olsun, akademik ve idari personeliyle olsun her zaman bu bakış açısına sahip olmuştur ve bu aynı zamanda İTÜ’nün 250 yıllık hiç değişmeyen misyonudur." ifadelerini kullandı.

Törende Dalan'a, İTÜ Senatosunca alınan karar gereği, ülkede raylı sistemler, trafik, deniz taşımacılığı, çevre kirliliğinin önlenmesi, şehircilik ve eğitim gibi alanlarda yaptığı nitelikli çalışmalar nedeniyle "fahri doktora" diploması verildi.

Beratını Rektör Koyuncu'nun elinden alan Dalan, teşekkür ederek, "Bugüne kadar dünyanın pek çok yerinde ödül ve fahri doktora aldım. Ama hiçbir ödül, mezun olduğum üniversitemin bana verdiği bu fahri doktora kadar beni duygulandırmadı ve mutlu etmedi." dedi.

Bedrettin Dalan'a fahri doktora unvanı İstanbul Teknik Üniversitesi