İstanbul Ticaret Borsası yardımları ve personeli deprem bölgesinde

TAKİP ET

İSTİB Başkanı Ali Kopuz: - "İstanbul Ticaret Borsası'nın yardımlarının süreceğini de belirtmek istiyorum. Dün gece bir tır soğuk sandviç siparişi verdik. 64 bin soğuk sandviç taşıyan yardım tırımız da perşembe akşamı yola çıkacak inşallah. TOBB kanalıyla veya bölgede oluşan taleplere göre yardım çalışmalarımız sürecek"

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB), merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen büyük depremlerin felaketzedelerine yardım çalışmalarını sürdürüyor.

İSTİB'den yapılan açıklamaya göre, borsanın ilk tırları dün yola çıkarken, AFAD gönüllüsü olan 7 İSTİB personeli de deprem bölgesine ulaştı.

Felaketin gerçekleştiği ilk gün sabah saatlerinden itibaren çalışmalara başlayan İSTİB, üyelerine yaptığı duyurularla yardım malzemelerini hizmet birimlerinde toplamaya başladı. İstanbul Valiliği koordinasyonuyla belirlenen ihtiyaçların temini için üyeleriyle el ele çalışan İSTİB personeli, aralarında topladıkları nakdi yardımla İSTİB'in çalışmalarına katkıda bulundu.

İstanbul'un çeşitli noktalarından İSTİB üyelerinin destekleriyle toplanan battaniye, giyecek, kamp sobası, elektrikli ısıtıcı, yiyecek, içecek, bebek maması, bebek bezi ile kişisel bakım ve temizlik malzemelerinden oluşan bir tır malzeme, sabah saatlerinde deprem bölgesine doğru yola çıktı. Ayrıca, İSTİB üyelerinin yardımlarıyla hazırlanan bir kamyon giyecek yardımı da dün gece deprem bölgesine gönderildi.

- "TOBB kanalıyla veya bölgede oluşan taleplere göre yardım çalışmalarımız sürecek"

Açıklamada görüşlerine yer verilen İSTİB Başkanı Ali Kopuz, büyük felaketlerin üstesinden gelebilmek için büyük bir millet ve güçlü bir devlet olmanın önemine dikkati çekti.

Türk milletinin tarihi boyunca her türlü felaketle başa çıkmayı bilmiş büyük bir millet olduğunu belirten Kopuz, şunları kaydetti:

"Devletimiz de binlerce yıllık tecrübeye sahiptir ve tüm organlarıyla başından beri deprem bölgesinde milletinin yanındadır. İş dünyası olarak bizler de elimizden gelen nakdi ve ayni yardımı yapmaya çalışıyoruz. Bizim ilettiğimiz yardımlarda sadece üyelerimizin değil, personelimizin de desteği olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Onlar da kendi aralarında organize olarak topladıkları paralarla malzeme almışlar ve yardım tırımıza bu malzemeleri yüklemişlerdir. Ayrıca, bazıları ilk yardım sertifikalı 7 genç kardeşimiz de AFAD gönüllüsü olarak dün bölgeye uçtu. İstanbul Ticaret Borsası'nın personeli vefalı kardeşlerim, Enes Altuntaş, Serhat Bilici, Mustafa Türkoğlu, Hayrettin Sarıca, Murat Dönergöz, İlker Mavizel ve Adem Kopuz'a ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Onlar, güvenli ve sıcak evlerinde uyumak yerine deprem bölgesinde yardım çalışmalarına katılmayı tercih ettiler ve hepimizi onurlandırdılar. İstanbul Ticaret Borsası’nın yardımlarının süreceğini de belirtmek istiyorum. Dün gece bir tır soğuk sandviç siparişi verdik. 64 bin soğuk sandviç taşıyan yardım tırımız da perşembe akşamı yola çıkacak inşallah. TOBB kanalıyla veya bölgede oluşan taleplere göre yardım çalışmalarımız sürecek."

 İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz deprem yardımı Kahramanmaraş depremi