İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin Tecrübe Paylaşım Toplantıları başlıyor

TAKİP ET

Tecrübe Paylaşım Toplantıları etkinlik serisinin ilkine Türk Devletleri Teşkilatı'nın önceki genel sekreteri ve Türk Yatırım Fonu Başkanı Baghdad Amreyev katılacak

İstanbul Ticaret Üniversitesi, Tecrübe Paylaşım Toplantıları kapsamında Türk Yatırım Fonu Başkanı Baghdad Amreyev'i ağırlayacak.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu'nun İstanbul Ticaret Üniversitesi ile ortak düzenlediği Tecrübe Paylaşım Toplantıları etkinlik serisinin ilkine Türk Devletleri Teşkilatı'nın (TDT) önceki genel sekreteri ve Türk Yatırım Fonu Başkanı Baghdad Amreyev katılacak.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Yerleşkesi'nde yarın 12.00'de yapılacak Tecrübe Paylaşım Toplantıları'nda Büyükelçi Amreyev, TDT Genel Sekreterliği görevi ve önceki diplomatik vazifeleri esnasında edindiği tecrübeleri aktaracak. Toplantı genel katılıma açık olarak düzenleniyor.

Kazakistan'ın önemli devlet adamlarından Baghdad Amreyev, bugüne kadar TDT'nin Genel Sekreterliği'nin yanı sıra Türkiye, Mısır, İran, Suudi Arabistan, Umman, Bahreyn, Kuveyt, Ürdün, Fas, Lübnan ve Arnavutluk'ta büyükelçilik yaptı.

Eylül 2018-Kasım 2022'de TDT'nin Genel Sekreterliğini yapan Amreyev, Kasım 2022'den bu yana ise Teşkilat tarafından kurulan Türk Yatırım Fonu'nun başkanlığını yürütüyor.

Dünyanın birçok ülkesinden çeşitli ödüller alan Amreyev, Türk dünyasının en önemli diplomatlarından biri olarak biliniyor. Amreyev, Kazakça, Rusça, Arapça, İngilizce, Türkçe ve Farsça biliyor.

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde periyodik olarak gerçekleşecek Tecrübe Paylaşım Toplantıları'na Türkiye'den ve Türk dünyasından önemli isimler katılarak deneyimlerini aktaracak.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Tecrübe Paylaşım Toplantıları Türk Devletleri Teşkilatı Türk Yatırım Fonu Başkanı Baghdad Amreyev