İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesinde 2023-2024 Akademik Yıl Açılış Töreni gerçekleştirildi

TAKİP ET

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Bilimleri Fakültesinde, "2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni" yapıldı.Açılış dersini...

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Bilimleri Fakültesinde, "2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni" yapıldı.

Açılış dersini İBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı olan Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşen Erdinçler, "İklim Değişikliği ve Şehirler: İstanbul'da İklim Değişikliyle Mücadele Çalışmaları" konusunda verdi.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, konuşmasında, yeni akademik yılın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bilginin kaynağının üniversiteler olduğunu belirten Zülfikar, "Bundan sonra da 'bilgi güçtür'ü uygulayacak mekanlar üniversitelerimiz. Bir fakülte açılışının bize bugün sağladığı şey bir fakülte açılışı değil, Türkiye bilim yüzyılının da açılışını yapıyoruz. Türkiye bilim yüzyılıyla beraber yeni bir global vizyonun yansımalarını da göreceğiz." dedi.

Dekan Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar ise Türkiye'nin ilk ve tek Su Bilimleri Fakültesi olduklarını belirtti.

Okyar, "Su dünyanın en önemli doğal kaynaklarından biridir. Bu sebeple bu kaynağı, ekosistem temelli yaklaşımlarla koruyarak yönetecek, sucul ekosistemler ile deniz ve iç su kaynaklarımızın sürdürülebilirliğini sağlayacak, akuatik biyoteknoloji çalışmalarına yön verecek yetkin mühendisler yetiştirmek fakültemizin temel amacıdır." diye konuştu.

Fakültenin kamu-özel sektör işbirliğine dayalı ortak proje ve araştırmalar, ulusal ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan teşvik ve destekler sayesinde heyecan verici boyuta ulaştığını aktaran Okyar şöyle devam etti:

"Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı başta olmak üzere çeşitli kamu kurumları ile pek çok projeler ve sosyal etkinlikler yürütüyoruz. Daha nitelikli AR-GE çalışmaları ortaya koyabilmek ve izleme iyileştirme çalışmalarının yapılabilmesi için başta bakanlıklar olmak üzere pek çok kamu kurumunun nitelikli insan kaynağı olarak mezunlarının ilgili kadrolara yerleştirilmesi fakültemizin beklentisidir."

Programda su altı fotoğraf sanatçısı Ateş Evirgen "Dünden Bugüne Denizlerimiz" isimli sunum gerçekleştirdi.

İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi