İstanbullular yeni yıla dakikalar kala kutlamaların yapılacağı alanları doldurdu

TAKİP ET

İstanbullular yeni yıla dakikalar kala Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli ve Kadıköy gibi ilçelerdeki kutlamaların yapılacağı...

İstanbullular yeni yıla dakikalar kala Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli ve Kadıköy gibi ilçelerdeki kutlamaların yapılacağı alanlarda toplandı.

Kutlamaların adreslerinden biri olan Beşiktaş Meydanı ile Ortaköy'de toplanan vatandaşlar, yılbaşı saatinin yaklaşmasıyla beraber yoğunluk oluşturdu.

Beşiktaş ve Kartal heykeli civarında geniş güvenlik önlemi alan polislerin denetimleri devam ediyor. İlçede cadde ve sokaklar, yılbaşı etkinlikleri kapsamında ışıklandırıldı.

Birçok vatandaşın yılbaşını karşılamak üzere kafe ve restoranları tercih ettiği görüldü.

Ortaköy'de hizmet veren kafe ve restoranlar da yılbaşı için süslendi. Beşiktaş'a, İstanbulluların yanı sıra bazı turistlerin de yılbaşını kutlamak üzere geldiği görüldü.

Bazı vatandaşlar, gökyüzüne dilek feneri bıraktı.

Öte yandan, Dolmabahçe-Ortaköy istikametinde trafik yoğunluğu yaşanıyor.

- Şişli'de vatandaşlar yılbaşı ağacı önünde fotoğraf çektiriyor

Şişli Belediyesince yeni yıl kutlamaları kapsamında Abdi İpekçi Meydanı'nda etkinlik düzenledi. Burada toplanan vatandaşlar meydana yerleştirilen büyük yılbaşı ağacı önünde fotoğraf çektirdi.

Yeni yılı kutlamak için Nişantaşı'na gelenler de Vali Konağı, Teşvikiye ve Abdi İpekçi caddelerinde yoğunluk oluşturdu.

Şişli Belediyesi, Abdi İpekçi Caddesi'ne sahne kurdu. Vatandaşlar çalan müziklere dans ederek eşlik etti.

Caddeler ışıklarla süslenirken, eğlence mekanlarının da dolduğu gözlendi.

Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı ilçede, Abdi İpekçi Caddesi'ne çıkan ara sokaklar trafiğe kapatılırken, vatandaşlar oluşturulan arama noktalarından kontrol edilerek içeri alınıyor.

Öte yandan Nişantaşı'nda trafik yoğunluğu da dikkati çekiyor.

- Yılbaşını kutlamaya iki keçisiyle geldi

Nişantaşı'na yılbaşını kutlamaya gelen İsmail Tekin'in süsleyerek getirdiği iki keçisi çevredekilerin ilgi odağı oldu.

Tekin, keçilerini ilk kez yılbaşı kutlamalarına getirdiğini belirterek, diğer günlerde yaşadığı mahallede gezdirdiğini söyledi.

"Bu kez değişik bir yere getireyim de heveslerini alsınlar." diyen Tekin, sözlerine şöyle devam etti:

"Başka planlarım da vardı ama biraz acil oldu. Yoksa daha güzel süsleyebilirdim. Hem insanlar hayvanları görünce ne kadar seviniyorlar. Hayvanlardan uzak kaldığımız için çok şey kaybettik. Hayvanlar içimizde olduğu sürece hata yapmıyoruz. Benim bir yerim var. Orada kaz var, tavuk var, keçi var. Bunları buraya getirmemdeki amaç hem insanlar onları görsün, onlar da değişik bir ortam görsün diye. Onlar sayesinde ben de dolaştım. Onlar korkmuyorlar çünkü bütün mahalleyi dolaşıyorlar. Oynamak istiyorlar. Vatandaşlar iyi tepki verdiler, memnun kaldılar. Her zaman kedi, köpek görüyorlar. Bu sefer keçi gördüler çok sevindiler."

Yılbaşı kutlamasına gelenler de keçilerle fotoğraf çektirdi.

- Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi ışıklı süslemelerle donatıldı

Yeni yılın yaklaşmasıyla beraber Taksin Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde de yoğunluk oluşmaya başladı. Vatandaşlar Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ne güvenlik kontrolünden geçirilerek giriş yapıyor.

Taksim Meydanı'na kurulan ışıklı yılbaşı süslemeleri önünde vatandaşlar ve turistler fotoğraf çektiriyor.

Ayrıca Gezi Parkı'nın bulunduğu alanın girişine İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulan Mobil Komuta Merkezi'nden kameralarla meydan ve İstiklal Caddesi anlık olarak takip ediliyor.

İnsansız Hava Aracı (İHA) ile polislerin üzerindeki yaka kameralarına yansıyan görüntüler de Mobil Komuta Merkezi'ne iletiliyor. Herhangi bir olumsuzlukta sahada görev yapan polislere bildiriliyor.

Çevik Kuvvet Atlı Polis ekipleri de İstiklal Caddesi'nde devriye gezerek güvenlik önlemlerine destek veriyor.

- Anadolu Yakası'nda vatandaşlar Kadıköy'de toplanmaya başladı

Anadolu Yakası'nda da vatandaşlar yılbaşı kutlaması için Kadıköy'de İskele Meydanı, Boğa Meydanı ve Bahariye Caddesi'nde toplandı.

Bağdat Caddesi'de kutlamalar kapsamında ışıklandırıldı. Birçok vatandaş, caddede yılbaşı için hazırlanan süslemelerin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Polis ekipleri, birçok noktada yoğun güvenlik önlemi aldı.

İstanbul kutlama Yıl başı