İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılması Bangladeş'te protesto edildi

TAKİP ET

Bangladeş'te yüzlerce kişi, İsveç'te aşırı sağcı politikacı tarafından Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına...

Bangladeş'te yüzlerce kişi, İsveç'te aşırı sağcı politikacı tarafından Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına tepki gösterdi.

Başkent Dakka'nın Mirpur semtinde bir araya gelen çoğunluğu öğrenci yüzlerce kişi, Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan'ın, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmasını protesto etti.

Müslümanlara her türlü nefret eylemine karşı birlik çağrısı yapan göstericiler, Kur'an-ı Kerim'in yakılması eylemine izin veren İsveç hükümetini kınadı.

"İfade özgürlüğünün, başkalarının dini değerlerine zarar vermek anlamına gelmediğini" belirten göstericiler, İsveç ürünlerini boykot etmeye çağırdı.

Bangladeş Dışişleri Bakanlığından dün yapılan açıklamada da "ifade özgürlüğü adı altında tüm dünyada Müslümanların kutsal değerlerine hakaret içeren eylemlerden derin endişe duyulduğu" ve bu tarz eylemlerin "en güçlü şeklide" kınandığı belirtildi.

İslam'ın barış ve hoşgörü dini olduğu ifade edilen açıklamada, din özgürlüğüne her şartta saygı gösterilmesi gerektiği kaydedildi.

Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi liderleri, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Müslüman dünyasını İslam'ı hedef alan provokasyonlara karşı "güçlü adım" atmaya çağırdı.

Bangladeş İsveç Kuran'ı Kerim'in yakılması