İsveç'teki Korona virüs hastası Emrullah Gülüşken Türkiye'ye getirildi

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca :Bir kız evlat, COVID 19 hastası babası için hiçbirimizin unutamayacağı bir şey yaptı. Ülkemiz harekete geçti. Ambulans uçağımız sabah İsveç'ten hastamızı aldı. Birazdan Ankara'da olacak. (Sevgili Leyla, biz 25 bin hastamızı iyileştirdik. İnşallah Emrullah Bey de iyileşecek.)

İsveç'teki Korona virüs hastası Emrullah Gülüşken Türkiye'ye getirildi

İsveç'te korona virüs testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyip evine gönderilen Emrullah Gülüşken, Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağıyla Türkiye'ye getirilerek Ankara Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan İsveç'ten getirilen Gülüşken'in kızı Leyla ile telefonda görüştü. Erdoğan, İsveç'ten görüşmede, tıbben üzerlerine ne düşerse yerine getireceklerini söyledi. Korona virüs salgınına karşı aldığı tedbirler , yaygın ve ulaşılabilir sağlık hizmetleriyle örnek olan Türkiye, yurt dışındaki vatandaşlarını da yalnız bırakmadı.  Avrupa başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki Türkler başarılı operasyonlarla Türkiye'ye getirildi. İsveç'te 11 gündür tedavi olmayı bekleyen Emrullah Gülüşken için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca anında talimat verirken ülkemize getirilen vatandaşların sayısı toplamda 40 bini aştı.

Türkiye'nin hastalığa ve insana yaklaşımına en güzel örneklerinden biri de bugün yaşandı. İsveç'in Malmö kentinde yaşayan 47 yaşındaki Emrullah Gülüşken, korona virüs testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyerek evine gönderildi. Emrullah Gülüşken'in kızları Samire ve Leyla Gülüşken umudu sosyal medyada arayarak "Ailemle birlikte İsveç'te yaşıyoruz. Babam 11 gün önce ateşi yükselip nefes darlığı yaşamaya başladı, endişe edip hastaneyi aradık ama maalesef gelmediler ve bizleri geçiştirdiler. Her gün defalarca aradık ama bize dönüş sağlamadılar" mesajıyla yardım istedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu sese kayıtsız kalmadı ve hemen talimatı verdiğini Twitter'da "Sevgili Leyla, sesini duyduk. Ambulans uçağımız saat 06'da havalanıyor, İsveç’e geliyoruz. Tüm Türkiye, böyle bir dönemde, uzakta olmanıza üzüldük. Baban için hastanemiz, hekimlerimiz hazır. Cumhurbaşkanımızın, bütün halkımızın geçmiş olsun dileklerini iletiyorum. Çok sevgiler" mesajıyla duyurdu.

Koronavirüs ile mücadele sürecinde yurt dışındaki vatandaşların Türkiye'ye getirilmesi ile ilgili koordinasyonu yürüten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ramazan ayı başlamadan önce "Türkiye olarak dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşımızın yanındayız. Salgına karşı yürüttüğümüz zorlu mücadele sürecinde dünyanın dört bir yanından 25 bin vatandaşımızı aileleriyle kavuşturduk" mesajını vermişti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat  Oktay, "Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, 59 ülkeden yaklaşık 25 bin vatandaşımızın yaklaşan Ramazan ayını ve bayramı evlerinde geçirebilmeleri için, yine Dışişleri, İçişleri, Ulaştırma ve Altyapı, Sağlık, Gençlik ve Spor Bakanlıklarımız ve ilgili valiliklerimizle birlikte, büyük çaplı bir operasyon başlattık. Amacımız vatandaşlarımızın inşallah mübarek Ramazan Bayramında sevdikleriyle kucaklaşmalarını sağlayabilmek" ifadelerini kullanmıştı. Şartlar ne olursa olsun güçlü Türkiye daima vatandaşının yanındadır. ifadelerinede sosyal medyasında yer verdi.

Dışişleri Bakanlığı, bugün yaptığı açıklamada da bugüne kadar 75'ten fazla ülkeden 40 bini aşkın vatandaşın yurda getirildiği bildirildi. Yapılan açıklamada, 25 Nisan tarihi itibariyle toplam 27 bin 67 kişinin KYK yurtlarında kaldığı, gözlem süresi sona eren 33 bin 131 kişinin de yurtlardan tahliye edildiği vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç'ten uçak ambulansla Türkiye'ye getirilen Emrullah Gülüşken'in kızı Leyla Gülüşken ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter dan, "Bugün İsveç'ten uçak ambulans ile ülkemize getirdiğimiz Emrullah Bey'in kızı Leyla kardeşimizle telefonda görüştüm. Yaşadığı mutluluğu paylaşmayı bizlere nasip eden Allah'a şükürler olsun. Bu devlet, milletinin mecnunudur. Sevdiği gurbet elde olsa da onu asla yalnız bırakmaz." ifadelerini paylaştı.

Görüşmede Leyla Gülüşken'in hatrını soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:"Babanız Türkiye'ye ulaştı. İnşallah bundan sonraki süreçte de arkadaşlarımız yakın takipte olacaklar. Artık emin ellerde, Rabbim şifalar versin inşallah. Görevimizi yaptık, yapmaya mecburuz. Sağlıkta hamdolsun dünyada artık Türkiye sayılı ülkelerden bir kaç tanesinden bir tanesi. Hiç endişe etmeyin. Biz tıbben üzerimize ne düşerse, bunları harfiyen yerine getireceğiz. Takibini yapacağız, merak etme. Hiç endişe etmeyin. Takip ediyoruz. Benim kendi danışmanım da kardiyologdur. O da işi yakından takip edecek . İnşallah sonu da hayır olur. Dua edelim, üzerimize düşeni de yapalım. "

Leyla Gülüşken de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Allah razı olsun sizden başkanım. Çok teşekkür ederim bu yaptıklarınız için, ne desem azdır. Çok mutluyum sizinle konuştuğum için. Ben zaten ülkemize ve size çok güveniyorum. Orada olduklarından ötürü çok mutluyum" dedi



isveç korona covid-19 corona haber