İsviçre'de 13. Altın Hilal Film Festivali düzenlendi

TAKİP ET

İsviçre İslam Toplumu tarafından Zürih kentinde 13. Altın Hilal Film Festivali gerçekleştirildi.İsviçre İslam...

İsviçre İslam Toplumu tarafından Zürih kentinde 13. Altın Hilal Film Festivali gerçekleştirildi.

İsviçre İslam Toplumundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Zürih Dietikon Stadthalle Gösteri Merkezi'nde yapılan 3. Altın Hilal Film Festivali'ne sinemaseverler yoğun ilgi gösterdi.

Oyuncu Derda Yasir Yenal'ın sunuculuğunu yaptığı etkinliğe, Türkiye'nin Zürih Başkonsolosu Hasan Emre Uygun, İsviçre'deki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda sinemasever katıldı.

İsviçre İslam Toplumu Başkanı Abdullah Kasapoğlu, burada yaptığı konuşmada, sinemanın duyguları yansıtan ve ortaya çıkaran en etkili güç olduğunu söyledi.

Kasapoğlu, "Sinema özgürleştirir ve sırrı, özü, hakikati ve değerleri hatırlatır." dedi.

İsviçre İslam Toplumu Gençlik Teşkilatı Başkanı Fevzi Yükseldi ise festivalin 13'ünsünü düzenlemenin onur verici olduğunu ifade etti.

Yükseldi, "Bugün olduğu gibi bundan sonra da toplumsal meseleler ve değerler hakkında hikayesi olan ve derdi olan tüm kardeşlerimizin katılıp mesajlarını beyaz perdede aktarabilmelerini amaçlıyoruz." diye konuştu.

Diğer yandan festival kapsamında bu yıl "Teknoloji ve İslam" konseptiyle sergi açıldı.

Sergiyi gezen Zürih Başkonsolosu Uygun, "Festivali ve sergiyi çok beğendim. Gençlerin sanatla ilgilenmesi çok önemli." ifadesini kullandı.

- En iyi filmler seçildi

Festivalin jüri üyeleri ise Türkiye'den gelen oyuncu Yenal, yönetmen Mustafa Uğur ve senarist, yönetmen Bilal Yıldırım oldu.

En iyi oyuncu kategorisinde, "Yok" filminin çocuk oyuncusu Elisa Gürbuğa birinci, "Unlimited Ways" filmindeki oyunculuğuyla Tolgahan Yılmaz ikinci, "Kalem" filmindeki performansıyla Özge İpek üçüncü oldu.

Festivalde, dereceye giren filmler arasında ilk sırayı yönetmenliğini Ayşegül Kasapoğlu'nun yaptığı "The Cave" alırken, ikinci Mehmet Dalkıran'ın yönetmenliğindeki "Robot" oldu.

Yönetmen koltuğunda M. Enes Aydemir'in oturduğu "Oğlum ve Babam" adlı film de dereceye giren filmlerde 3. sıraya yerleşti.

Ali Gürbuğa'nın yönetmenliğini yaptığı "Yok" filmi de jüri özel ödülüne layık görüldü.

Altın Hilal Film Festivali, İsviçre İslam Toplumu tarafından 2009 yılından bu yana düzenleniyor.

Altın Hilal Film Festivali İsviçre