İtalya Başbakanı Meloni, Tunuslu mevkidaşı Buden ile telefonda görüştü

TAKİP ET

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin Tunuslu mevkidaşı Necla Buden ile iki ülke ilişkilerini ele alan bir telefon...

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin Tunuslu mevkidaşı Necla Buden ile iki ülke ilişkilerini ele alan bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

İtalya Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Meloni'nin dün akşam Buden ile telefonda görüştüğü belirtilerek, "İki ülke arasında eskiye dayanan dostluk ilişkilerinin altının çizildiği bir telefon görüşmesi oldu. Başbakan Meloni, Tunus için özellikle hassas olan bu dönemde Tunus halkına ve yetkililerine yakınlığını ifade ederek, Tunus'un temel hak ve özgürlükler açısından istikrar ve refahının, tüm Akdeniz bölgesinin istikrarı için ne kadar önemli olduğuna dikkati çekti." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, Başbakan Meloni'nin özellikle, İtalya'nın Avrupa Birliği ile, Tunus'u finansal olarak desteklemeye devam etme isteğini ve ayrıca uluslararası finans kuruluşlarına desteğini sağlama arzusunu dile getirdiği kaydedildi.

İki başbakanın, düzensiz göç sorunu ve buna yönelik çözümleri de ele aldıkları belirtilirken, yakında bir araya gelme imkanını da değerlendirdikleri aktarıldı.


İtalya İtalya Başbakanı Giorgia Meloni Tunus Tunus Başbakanı Necla Buden Ramazan