İtalya Başbakanı Meloni, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü

TAKİP ET

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin, bu akşam bir telefon görüşmesi...

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin, bu akşam bir telefon görüşmesi yaptıkları bildirildi.

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, görüşmeye ilişkin, "Zelenskiy, İtalyan şirketleri ile Ukrayna arasındaki ilişkileri güçlendirmek için önemli bir fırsat olan ve 26 Nisan'da yapılması planlanan Ukrayna'nın yeniden inşasına ilişkin Roma Konferansı'na olan takdirlerini belirtti." ifadesi yer aldı.

Açıklamada, Zelenskiy'nin, Meloni'nin 21 Şubat'ta Kiev'e yaptığı ziyaret ile 21 Mart'ta Avrupa Konseyi öncesinde İtalyan Parlamentosunda yaptığı konuşma dolayısıyla İtalya Başbakanı'na teşekkürlerini ilettiği kaydedildi.

Meloni ve Zelenskiy'nin "adil bir barış" olmasının ve bu amacın peşinden gidilmesinin gerekliliğinden konuştukları belirtildi.

Zelenskiy de Twitter hesabından, "Meloni ile verimli bir görüşme yaptım. İkili ve uluslararası alandaki girişimlerimizi ele aldık. Ukrayna'da barışa giden yol, Rus güçlerinin Ukrayna toprağından tamamen çekilmesi ve Barış Formülümüzün uygulanmasından geçiyor. İtalyan dostlarımıza desteği için teşekkür ederim." paylaşımında bulundu.

İtalya İtalya Başbakanı Giorgia Meloni Rusya-Ukrayna savaşı Ukrayna Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy