İtalya'da 30 yıllık firardan sonra yakalanan mafya elebaşının ablası da gözaltına alındı

TAKİP ET

İtalya'da yaklaşık 30 yıllık firarın ardından ocak ayında yakalanan mafya elebaşı Matteo Messina Denaro'nun...

İtalya'da yaklaşık 30 yıllık firarın ardından ocak ayında yakalanan mafya elebaşı Matteo Messina Denaro'nun ablası Rosalia Messina Denaro, kardeşine firardayken yardımcı olmaktan gözaltına alındı.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Palermo Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, İtalyan jandarmasının özel kuvvetleri tarafından düzenlenen operasyonla Rosalia Messina Denaro, suç örgütüne üyelik ve firardaki kardeşine yardım nedeniyle Sicilya Adası'ndaki Castelvetrano kasabasında göz altına alındı. Ayrıca bu konuyla alakalı, güvenlik güçlerinin Trapani kentinde çok sayıda noktaya arama için baskınlar yaptığı da bildirildi.

Soruşturmayı yürüten savcılara göre, Rosalia Messina Denaro, kardeşinin 30 yıl boyunca kaçmasına yardım etmesi dışında aileyle ilgili işlerde irtibat kişisi ve kardeşinin "kasası" rolündeydi. Ayrıca savcıların, Rosalia Denaro'nun, kardeşinden aldığı talimatları suç örgütüne küçük yazılı notlar halinde ilgili kişiler iletmede rol oynadığı, bu şekilde Matteo Messina Denaro'nun suç örgütü üzerindeki kontrolünün sürdürdüğünü tespit ettiği belirtildi.

Bu arada, Matteo Messina Denaro'nun ocak ayında yakalanmasına giden süreçte Rosalia Denaro'ya yapılan teknik takipte elde edilen ve bir sandalye altında ele geçirilen notun önemli bir rol oynadığı da kaydedildi.

Rosalia Denaro'nun yazdığı notta kanser tedavisi gören bir kişiden bahsettiği ve bu kişiyi bu hastalığı nedeniyle sık ziyaret ettiği bilgisinin olduğu, bunun neticesinde güvenlik güçlerinin Matteo Messina Denaro'yu tedavi gördüğü klinikte yakalayabildiği ifade edildi.

Uzun yıllardır aranan 60 yaşındaki mafya elebaşı Matteo Messina Denaro, 16 Ocak Pazartesi sabahı tedavisi için gittiği Palermo'daki özel bir klinikte güvenlik güçlerinin operasyonuyla yakalanmıştı.

İşlediği ve azmettirdiği pek çok cinayet sebebiyle hakkında kesinleşmiş çok sayıda mahkumiyet kararı bulunan Denaro, mafya ile mücadele eden yargıçlar Giovanni Falcone ve Paolo Borsellino'nun öldürüldüğü 1992 bombalı saldırılarının yanı sıra 1993'te yine mafyanın gerçekleştirdiği Milano, Floransa ve Roma'daki saldırıların sorumluları arasında gösteriliyor.

Matteo Messina Denaro, halihazırda L'Aquila kentindeki yüksek güvenlik cezaevinde tutuluyor.

İtalya İtalyan mafyası mafya Matteo Messina Denaro