İtalya ile ticarette yeni rekor

TAKİP ET

İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı Livio Manzini: - "İkili ticaret açısından bu yılın rekor bir yıl olacak. Geçen yıl 23 milyar dolarlık rekorla kapatıldı, bu yıl rekor yenilenerek 25 milyar doları bulacak"

İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği tarafından düzenlenen İkili Ticari İlişkilerde Yatırımcı Ödülleri, gerçekleştirilen gala yemeği ile sahiplerini buldu.

İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği'nden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen İtalya’nın Türkiye Büyükelçisi Giorgio Marrapodi, iki ülke arasında yıllardır artmakta olan ticaret hacminin, pandemiden sonraki dönemde hızlı bir artışla bu yıl yeni bir rekor seviyeye ulaşacağını kaydetti.

Marrapodi, bu süreçte İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği'nin ticarete olan katkısının çok belirgin olduğunu aktardı.

İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı Livio Manzini de "İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası olarak yapmaya çalıştığımız iki ülke arasındaki bağların hem gelişmesi hem de derinleşmesi. Bu da yatırımla oluyor, sırf ticaretle değil. Ticaret tabii ki önemli ama yatırım da bağların devamını sağlamak için çok daha önemli. Memnuniyetle görüyoruz ki hem Türkiye'den İtalya'ya yeni yatırımlar geliyor, hem de İtalya'dan Türkiye'ye yatırımlar devam ediyor." ifadelerini kullandı.

İkili ticaret açısından bu yılın rekor bir yıl olacağını vurgulayan Manzini, geçen yılın 23 milyar dolarlık rekorla kapatıldığını, bu yıl rekorun yenilenerek 25 milyar doları bulacağını bildirdi. ​​​​​​​

İtalya'dan Türkiye'de yatırım yapmakla ilgilenen çok sayıda firma olduğunu vurgulayan Manzini, pazar araştırması, partner arayışı ve sanayi bölgeleri ile ilgili bilgi almak isteyen çok fazla İtalyan firmasının olduğunu belirtti.

2022 yılında Türkiye'ye müthiş bir talep olduğunu ifade eden Manzini; “2023 yılı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı ve çok güzel bir yıl olacağını, ekonominin bir ivme kazanıp tekrar bir büyüme trendine gireceğini ümit ediyoruz. Dünyada şu an savaş var, dengeler altüst oldu. 2023'te bu dengeler tekrar belirli bir noktaya gelebilirse Türkiye için potansiyel çok yüksek. Aynı zamanda da Türkiye'nin Avrupa Birliği'yle olan hacmi çok daha üst bir noktaya gelebilir.” açıklamasında bulundu.

Ödül gecesinde Türk-İtalyan ticari ilişkilerine katkılarından ötürü, hızlı teslimat şirketi Getir'e ve otomotiv sektöründe dünyanın en büyük ateşleme bobini sistemleri üreten fabrikasını İzmir'de kuran Eldor Elektronik'e ödülleri takdim edildi.

italya ticaret