İtalya ve Malta'da Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için oy verme işlemi başladı

TAKİP ET

İtalya ve Malta'daki Türk seçmenler, 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için oy kullanmaya...

İtalya ve Malta'daki Türk seçmenler, 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için oy kullanmaya başladı.

İtalya'da yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler için Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği ve Milano Başkonsolosluğu’nda kurulan sandıklarda oy verme işlemi yerel saatle 08.00’de başladı.

Türkiye'deki seçimin ikinci turunda İtalya'daki ilk oyu Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Ömer Gücük kullandı. Gücük, seçimin hayırlı olmasını diledi.

Roma'daki Türk seçmenler, oy kullanmak için yağışlı havaya rağmen büyükelçilik önünde kuyruk oluşturdu.

İtalya'daki Türk vatandaşları, 20-21-22 Mayıs tarihlerinde, yerel saatle 08.00-22.00 arasında oy kullanabilecek.

Oy kullanma işlemi, Roma Büyükelçiliği'nde her gün kurulacak 1 sandıkta, Milano Başkonsolosluğu'nda ise üç gün boyunca kurulacak 4’er sandıkta gerçekleştirilecek.

- Malta'da seçmenler sandığa gitti

Malta'da da yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı Türk vatandaşları için oy kullanma işlemi Türkiye'nin Valetta Büyükelçiliği'nde yerel saatle 08.00 itibarıyla başladı.

Valetta Büyükelçiliği'nde bugün ve yarın 2'şer sandık kurulacak. Malta'daki Türk vatandaşları için oy kullanma işlemi yarın son bulacak.

14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, İtalya'da kayıtlı toplam 20 bin 148 seçmenden 10 bin 121'i Roma Büyükelçiliği ve Milano Başkonsolosluğu'nda oy kullanırken, Malta'da da kayıtlı 2 bin 808 seçmenden 1606'sı Valetta Büyükelçiliği'nde oy vermişti.

Cumhurbaşkanı Seçimi 2. turu İtalya Malta oy verme işlemi Roma