İTÜ'den Prof. Dr. Nevzat Kor'a Üstün Hizmet Ödülü

TAKİP ET

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından Prof. Dr. Nevzat Kor'a Üstün Hizmet Ödülü verildi.İTÜ'den...

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından Prof. Dr. Nevzat Kor'a Üstün Hizmet Ödülü verildi.

İTÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Süleyman Demirel Kültür Merkezi Ayazağa Yerleşkesi'nde düzenlenen ödül törenine, eski Orman ve Su İşleri Bakanı ve İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yanı sıra medya ve iş dünyasından temsilciler, siyasetçiler ve akademisyenler katıldı.

Törende, Prof. Dr. Nevzat Kor'a Türkiye bilimine yaptığı katkılar ve özellikle çevre mühendisliği alanındaki çalışmaları dolayısıyla Üstün Hizmet Ödülü verildi.

Törende konuşan İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İTÜ'nün AR-GE, inovasyon, dijital teknoloji, üniversite-sanayi işbirliği gibi alanlarda kazandığı tecrübe ve bilgi birikimini hızla katma değere ve nitelikli insan gücüne dönüştürdüğünü belirtti.

İTÜ'nün yetiştirdiği eğitimli insan gücünün Cumhuriyet tarihinde büyük katkılarının olduğunu ifade eden Koyuncu, "İşte, Prof. Dr. Nevzat Kor hocamız da çalışmalarıyla ülkesine hizmet eden bu önemli değerlerin başında gelmektedir. Hocamız, birçok öğrenci yetiştirdi. Yetiştirdiği bu çok kıymetli insanlarla akademide, bürokraside, siyasette, iş dünyasında saygın bir yer edindi ve 'hocaların hocası' sıfatını aldı." ifadelerini kullandı.

Koyuncu, kendisinin de Prof. Dr. Nevzat Kor'un öğrencileri arasında yer aldığını söyledi

Prof. Dr. Nevzat Kor da kendisine layık görülen ödül dolayısıyla yaşadığı mutluluğu dile getirdi.​​​​​​​


İstanbul Teknik Üniversitesi İTÜ Prof. Dr. Nevzat Kor Süleyman Demirel Kültür Merkezi Ayazağa Yerleşkesi üstün hizmet ödülü