İÜ'nün tarihi ana kapısı çocukluk çağı kanserleri farkındalığı için ışıklandırıldı

TAKİP ET

İstanbul Üniversitesinin (İÜ) Beyazıt'taki tarihi ana kapısı, "Çocukluk Kanserleri Konusunda Farkındalığı Artırma...

İstanbul Üniversitesinin (İÜ) Beyazıt'taki tarihi ana kapısı, "Çocukluk Kanserleri Konusunda Farkındalığı Artırma Ayı" kabul edilen eylülde, sarı renkte ışıklandırıldı.

Üniversiteden yapılan açıklamada, dünyada her yıl yaklaşık 400 bin çocuğa kanser tanısı konulduğuna işaret edilerek, güncel tedavi yöntemleriyle çocukluk çağı kanserlerinde tedavi başarısının yüzde 70-80’lere çıktığı, bu hastalığın tedavisinde de erken tanının çok önemli olduğu vurgulandı.

Tanıdan başlayarak, tedavi boyunca ve sonrasında uzun süreli yakın takip gerektiren bu süreçte çocuklara ve ailelere destek olmanın, toplumun bu konudaki farkındalığını artırmanın büyük önem teşkil ettiği vurgulandı.

Kanser tanısı almış çocukların ve ailelerinin kurduğu Childhood Canser International ve Uluslararası Çocuk Onkoloji Derneği gibi kuruluşların, konuya dikkati çekmek için her eylül etkinlik düzenlediği atarılan açıklamada, bu etkinlikte çocukları onurlandırmak adına altın renginin kullanıldığı kaydedildi.

Açıklamada, son yıllarda birçok önemli binanın altın rengi ile aydınlatıldığı belirtilerek, "Bu yıl da çocuk çağı kanserlerine ilgi çekmek, farkındalığı artırmak ve kanserli çocuklarımıza ve ailelerine desteğimizi göstermek adına tarihi ana kapımızı sarı renkli aydınlatmalarla ışıklandırıyoruz." ifadelerine yer verildi.

aydınlatma çocukluk çağı kanseri İstanbul Üniversitesi