İYİ Parti Sözcüsü Zorlu'dan 1915 olaylarına ilişkin açıklama:

TAKİP ET

"Bu konuda oluşturulan ve etkin şekilde kullanılamayan bütçe ve kaynakları, milletimizin vazgeçilmez çıkarlarına uygun şekilde kullanacağız"

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, iktidara geldikleri takdirde 1915 olaylarına ilişkin iddialara karşı oluşturulan ve etkin şekilde kullanılamayan bütçe ve kaynakları, milletin vazgeçilmez çıkarlarına uygun şekilde kullanacaklarını belirtti.

Zorlu, yaptığı yazılı açıklamada, her yıl 24 Nisan'da 1915 olaylarına ilişkin iddiaların kimi çevrelerce gündeme getirildiğine ve Türkiye'ye karşı propaganda aracı olarak kullanıldığına dikkati çekti.

Bu yaklaşımın ne Türkiye-Ermenistan ilişkilerine ne de her geçen gün ihtiyaç duyulan bölgesel barış ve huzura katkısı olduğunu belirten Zorlu, şöyle devam etti:

"İYİ Parti olarak, tarihi gerçekleri çarpıtan ve husumete varan bu yaklaşımların dün, bugün ve yarınlarda da karşısında olacağız. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in ifade ettiği üzere, büyük Türk milletinin gurur duyulacak bir tarihi vardır. Bizler burada oldukça hiçbir kirli ajanda bu gerçeği değiştiremez. İktidarımızda bu önemli meseleyle ilgili tüm kurum ve kuruluşları ortak bir hedefte buluşturarak dünyaya en doğru şekilde anlatılabilmesini sağlayacağız."

Zorlu, Türkiye'nin haklı tezlerini, bir savunma anlayışıyla değil gerçekçi ve vakur bir duruşla ortaya koyacaklarının altını çizerek, "Bu konuda oluşturulan ve etkin şekilde kullanılamayan bütçe ve kaynakları, milletimizin vazgeçilmez çıkarlarına uygun şekilde kullanacağız. Kardeş Azerbaycan ile en güçlü işbirliğini hayata geçirerek ortak diaspora imkanlarımızı tüm platformlarda etkin kılacağız." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu sözde ermeni soykırımı