İzmir'de genç kızın ölümüyle sonuçlanan trafik kazasına ilişkin dava

TAKİP ET

Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi, bahçe duvarına çarpan kamyonetin sürücüsünün "asli", kamyonetin kasasında seyahat eden maktul ile yaralıların ise "tali" kusurlu olduklarını mahkemeye bildirdi - Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, kazada alkollü olduğu tespit edilen sürücünün, "bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak" suçundan cezalandırılmasını talep etti

İzmir'in Karaburun ilçesinde 19 yaşındaki Selin Kabakçı'nın ölümü, 12 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasına ilişkin kamyonet sürücüsünün yargılanmasına devam edildi.

İzmir 19. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Eren B, taraf avukatları ile müştekiler katıldı.

Mahkeme Başkanı, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesinden istenen raporun mahkemeye ulaştığını bildirdi.

Kazanın oluş şekline yer verilen raporda sanığın, yola gereken düzeyde dikkatini vermediği, sağa dönüş manevrası yapacağı kavşağa yaklaştığında aracının teknik özellikleri ve mevcut yükünü dikkate alarak hızını uygun düzeye düşürüp seyrini yol içinde kalacak şekilde sürdürmediği ve kavşağa süratli girerek aracının kontrolünü kaybettiği belirtildi.

Raporda, sürücünün olay anında 0,68 promil alkollü olduğu, dikkat ve özen yükümlülüklerine aykırı davranışı ile "asli derecede" kusurlu olduğu kaydedildi.

Sanığın, kamyonetinin kasa kısmında "gayrinizami ve tehlike arz edecek şekilde" yolcu taşındığı raporda belirtildi.

Ölen Selin Kabakçı ile yaralananların da kamyonetin kasa kısmında gayrinizami ve kendi can güvenlikleri açısından tehlike arz edecek şekilde yolculuk yaparak "alt düzeyde tali derecede" kusurlu oldukları da raporda yer aldı.

- Savcı, mütalaasını sundu

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında sanığın alkollü olarak araç kullanmak suretiyle kazanın meydana gelmesine sebebiyet verdiğini kaydederek, sanığın "Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmasına" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatı, mütalaaya yönelik savunma için süre istedi. Mahkeme heyeti, sürenin verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Davanın geçmişi

Karaburun'da 16 Ağustos 2021'de pikabın bahçe duvarına çarpması sonucu 19 yaşındaki Selin Kabakçı ölmüş, 12 kişi yaralanmıştı.

Kaza saatinde 0,68 promil alkollü olduğu tespit edilen sürücü Eren B. tutuklanmıştı.

Dava açılan sanık Eren B, ilk duruşmada, ölen Selin Kabakçı'nın da yakın arkadaşı olduğunu, Kabakçı'nın da aralarında olduğu arkadaşlarıyla çorbacıya gittiklerini, dönüşte kamyonet kabinin ön ve arka kısmında 6, aracın kasasına da 7 arkadaşının bindiğini, virajda hızı ayarlayamadığını, kamyonetin bahçe duvarına çarparak takla attığını, üzgün olduğunu söylemişti.

Sanık, "Olay zamanında bir miktar alkollüydüm ancak üzerinden çok süre geçmişti. Alkolün etkisinde değildim. Benim arabaya binme fikri bir anda oluşan bir şeydi, ben davet etmedim." diyerek kendini savunmuştu.

Sanık, devam eden yargılama sürecinde adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

dava İzmir 19.Ağır Ceza Mahkemesi kamyonet kasa TRAFİK KAZASI