İzmir Ekonomi Üniversitesi, İZVAK'la iş birliği protokolü imzaladı

TAKİP ET

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK), İzmir'deki futbol kulüplerinin...

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK), İzmir'deki futbol kulüplerinin, kentin marka değerine, tanınırlığına ve ekonomisine katkısını artırmak, ölçümlemek ve bu konuda projeler geliştirmek hedefiyle iş birliği protokolü imzaladı.

İZVAK'tan yapılan açıklamaya göre, İzmir Ticaret Odası'nda gerçekleşen imza töreninde konuşan İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, İzmir'de sporun tüm branşlarına katkı sağlamanın görevleri olduğunu belirtti.

Spor kulüplerinin İzmir'in marka değerine katkısının hep konuşulduğunu aktaran Abacıoğlu, "Biz, imzaladığımız protokolle bilimsel olarak bunu tespit etmiş olacağız. Elde edilecek veriler, önümüzdeki dönemde kentimiz genelinde yapılacak yeni projelere de ışık tutacak. İZVAK ile sağladığımız güç birliği, inanıyorum ki diğer şehirlerimize de rol model olacak. Bir spor şehri olan İzmir'imize ve kulüplerimize katkı sağlayacağımız için heyecanlıyız." değerlendirmesinde bulundu.

İZVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erten ise yakın dönemde Süper Lig'de İzmir'i temsil eden takımlarının olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"En az bir takımın Süper Lig'de kalıcı olarak yer alması, o kentin marka değerine, tanınırlığına ve ekonomisine çok önemli destekler sağlıyor, bunu biliyoruz. Üniversitemizle yaptığımız iş birliği çerçevesinde artık bunun ölçümlemesini de yapacağız. Dinamik bir süreç olacak. Elde edilecek verileri, kent paydaşlarımızla, sponsorlarımızla, kent yatırımcılarımızla paylaşacağız. Amacımız, tüm kent bileşenleri için bilimsel verilere ve analize dayalı farkındalık yaratmak. Bu protokol kapsamında yapılacak akademik çalışmalar ile tüm veriler çıkarılacak. Ayrıca ortak konferans, seminer, sempozyum, panel gibi bilimsel aktiviteler organize edebileceğiz."

İki kurumun iş birliği kapsamında, İzmir'den Süper Lig'de en az bir takımın olmasının kente kazandıracağı ekonomik değerler analiz edilerek, sayısal veri haline getirilecek. İEÜ'deki öğrenciler, sporla ilgili araştırma projeleri ya da doktora tezi hazırlamak istediğinde, İZVAK'ın arşivinden ve kurumsal kimliğinden yararlanabilecek.

iş birliği İzmir Ekonomi Üniversitesi İZVAK