İzmir, tekerlekli sandalye basketbolunda Avrupa Kupası-2 maçlarına ev sahipliği yapacak

TAKİP ET

Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Avrupa Federasyonu (IWBF Europe), Avrupa Kupası-2 A Grubu maçları 10-11...

Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Avrupa Federasyonu (IWBF Europe), Avrupa Kupası-2 A Grubu maçları 10-11 Mart'ta İzmir Büyükşehir Belediyespor ev sahipliğinde oynanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyespordan yapılan açıklamada, Celal Atik Spor Salonu’ndaki organizasyona İzmir Büyükşehir Belediyespor'un yanı sıra Fenerbahçe Göksel Çelik, Fransa'dan Meylan Grenoble ile Polonya'dan Orto-Medico Scyzory Kielce ekipleri katılacak.

Grubu lider tamamlayacak takım İspanya'daki Avrupa Kupası-2 finallerine, ikinci ekip ise Yalova'da Avrupa Kupası-3 finallerinde mücadele edecek.

Organizasyonda 10 Mart Cuma günü sabah seansında İzmir Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe Göksel Çelik ile Meylan Grenoble-Orto-Medico Scyzory Kielce, akşam ise İzmir Büyükşehir Belediyespor-Meylan Grenoble ile Orto-Medico Scyzory Kielce-Fenerbahçe Göksel Çelik maçları oynanacak.

İkinci gün sabahtan Fenerbahçe Göksel Çelik-Meylan Grenoble ile İzmir Büyükşehir Belediyespor-Orto Medico Scyzory Kielce müsabakalarının ardından grupta ilk 2 sırada alanlarla diğer 2 ekip kendi aralarında maç daha yapacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İzmir Büyükşehir Belediyesspor Kulübü Başkanı Ersan Odaman, İzmir olarak uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmayı sürdürdüklerini belirterek, "Andre Vergauwen Cup'dan 15 yıl sonra tekerlekli sandalyede çok önemli bir Avrupa Kupası serisine ev sahipliği yapacağız. Hedefimiz bir yandan turu geçerken diğer yandan İzmir’in sporun her branşında uluslararası organizasyon yapabilme gücünü göstermek." değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa Kupası-2 Fenerbahçe Göksel Çelik İzmir Büyükşehir Belediyespor tekerlekli sandalye basketbolu