İzmirli esnaflar depremzedelerin istihdamı için çalışma başlattı

TAKİP ET

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, afet bölgesinden göç eden vatandaşlardan...

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, afet bölgesinden göç eden vatandaşlardan isteyenlere istihdam sağlamak için çalışma başlattıklarını bildirdi.

İESOB'dan yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası oluşturulan "Kriz Masası" ile tüm odaların ve esnafın bölgeye yardımda bulunduğu belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İESOB Başkanı Mutlu, afet bölgesinden gelen vatandaşlara el uzatma zamanının geldiğini vurguladı.

İESOB bünyesinde "İstihdam Portalı" hazırlandığını aktaran Mutlu, şunları kaydetti:

"Afet bölgesinden göç eden vatandaşlardan isteyenlere istihdam sağlamak için çalışma başlattık. Meslek sahibi olan ve çalışmak isteyen afetzede vatandaşlarımızı esnaf sanatkarlarımızla buluşturacağız. Berberinden ayakkabı imalatına, marangozundan camcısına mermercisine kadar her sektörde iş imkanı sağlayacağız. Ayrıca odalarımızla bir süredir gerçekleştirdiğimiz iş garantili kurslarımız var. İstihdam İçin Mesleki Eğitim Projesi (İMEP) kapsamındaki kurslara katılanlar hem meslek ve iş sahibi oluyor, hem de kurs süresince günlük harçlık alıyorlar. Bu kurslarımızda da depremzede vatandaşlarımıza öncelik tanıyacağız. Bu konuda birlik yöneticileri, valilik yetkilileri ile birlikte afetzedelerin barındığı merkezleri ziyaret ederek, kurslar hakkında depremzede vatandaşlarımıza bilgilendirmeler yapıyor."​​​​​​​

depremzede İESOB İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Zekeriya Mutlu