Japon iktidar partisi temsilcisi, Tayvan'la ilişkilerin geliştirilmesi çağrısı yaptı

TAKİP ET

Japonya'da iktidardaki Liberal Demokrat Parti (LDP) Meclis Genel Sekreteri Seko Hiroşige, ülkesinin Tayvan ile...

Japonya'da iktidardaki Liberal Demokrat Parti (LDP) Meclis Genel Sekreteri Seko Hiroşige, ülkesinin Tayvan ile ilişkilerinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Seko liderliğindeki LDP milletvekili heyeti, Taipei'de, Ada'daki hükümetin Başbakanı Su Tseng-chang ile bir araya geldi.

Yerel basına göre, Tayvan Başbakanı Su, görüşmede yaptığı konuşmada, Ada ile Japonya arasındaki ekonomik ve stratejik işbirliğinin artırılmasına yönelik ümitli olduğunu söyledi.

Su, görüşmede, ikili ilişkilerin son yıllarda hız kazandığına, taraflar arasında birçok alanda 20'yi aşkın anlaşma ve memorandum imzalandığına dikkati çekti.

Japonya ve Tayvan'ın demokrasi gibi ortak değerlere sahip olduğunu kaydeden Seko da ilişkilerin geliştirilmesinin önemini vurguladı.

Seko, "Otoriter ülkelerin nüfuzunu artırdığı ortamda, yakın güvenlik ilişkilerine sahip Japonya ve Tayvan'ın, bölgesel barışı korumak için el ele çalışması gerekiyor." dedi.

Taipei'de, Tayvan eski lideri Lee Teng-hui'nin mezarı ile eski Japon Başbakan Abe Şinzo'nun heykelini ziyaret eden heyetin Ada temasları, 29 Aralık'a kadar sürecek.

Japonya Tayvan