Japonya'da, ağustosta "9. Tokyo Uluslararası Afrika Kalkınma Konferansı" düzenlenecek

TAKİP ET

Japonya hükümeti, ağustosta başkent Tokyo'da, Afrika'dan birçok ülkenin katılımıyla 9. Tokyo Uluslararası...

Japonya hükümeti, ağustosta başkent Tokyo'da, Afrika'dan birçok ülkenin katılımıyla 9. Tokyo Uluslararası Afrika Kalkınma Konferansı'na (TICAD) ev sahipliği yapacak.

Kabine Baş Sekreteri Hayaşi Yoşimasa, yaptığı açıklamada, 20-22 Ağustos'ta Tokyo'nun batısındaki Yokohama bölgesinde düzenleyecekleri 9. TICAD vasıtasıyla Afrika ile ilişkilerini güçlendireceklerini söyledi,

Hayaşi, "Genç nüfus ve zengin doğal kaynaklara sahip Afrika, dinamik büyüme göstermesi beklenen ve son yıllarda uluslararası toplumda önemli bir oyuncu olarak varlığını güçlendiren bir kıta." dedi.

Yokohama'nın 4. kez ev sahipliği yapacağı konferansa, Afrika ülkelerinden hükümet yetkilileri ile iş dünyası temsilcilerinin katılması planlanıyor.

Konferansta, Afrika Kalkınma Bankası, Dünya Ticaret Örgütü, Dünya Bankası, Afrika Birliği ve Birleşmiş Milletler dahil uluslararası kuruluşların da temsil edilmesi bekleniyor.

İlk olarak 1993'te düzenlenen uluslararası konferansın 7'ncisi Ağustos 2019'da Yokohama'da, 8'incisi ise Kuzey Afrika ülkesi Tunus'ta organize edilmişti.

Afrika Japonya TICAD