Japonya, İngiltere ve İtalya ortak savaş uçağı geliştirme projesine yönelik taahhütlerini yineledi

TAKİP ET

Japonya, İngiltere ve İtalya Savunma Bakanları, üç ülkenin 2035 yılına kadar ortak savaş uçağı geliştirme projesine...

Japonya, İngiltere ve İtalya Savunma Bakanları, üç ülkenin 2035 yılına kadar ortak savaş uçağı geliştirme projesine yönelik taahhütlerini yineledi.

Hint-Pasifik'te mevcut bölgesel tehditler karşısında Japon hükümeti, NATO bünyesindeki dost ülkelerle savunma proje ve işbirliklerine hız vermeyi planlıyor.

Japonya Savunma Bakanı Hamada Yasukazu, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ve İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto ile Tokyo’da görüştü.

Japon Bakan, basına açık bölümde yaptığı konuşmada, ortak projenin, üç ülkenin savaş uçağı teknolojilerini bir araya getireceği için oldukça önemli olduğunu söyledi.

Görüşmede bakanlar, Aralık 2022'de üç ülkenin açıkladığı, 2035'e kadar savaş uçağı geliştirilmesini kapsayan ortak projeye yönelik taahhütlerini teyit etti.

Japonya Savunma Bakanlığına göre, projede ana üstleniciler Japonya'dan Mitsubishi Heavy, İngiltere'den BAE Systems ve İtalya'dan Leonardo S.P.A'dan oluşuyor.

Japon hükümeti, Hava Öz Savunma Kuvvetleri bünyesindeki yaklaşık 90 F-2 savaş uçağını emekliye ayırarak, yeni savaş uçaklarını konuşlandıracak.

Liderler, o dönemki açıklamasında, uzun vadeli savunma ilişkilerinin yanı sıra tedarik zincirleri ve endüstriyel tesislerin güçlendirilmesi taahhüdünde bulunmuştu.

Başbakan Kişida Fumio'nun 2022'de Madrid'deki NATO Zirvesi'ne katılan "ilk Japon başbakan" olmasıyla birlikteki dostlarıyla işbirliğini derinleştirmeyi sürdürüyor.

Japonya savaş uçağı