Kabinede koronavirüste normalleşme görüşülüyor

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı başladı. Toplantıda koronavirüsle mücadelede gelinen son nokta ile bazı tedbirlerin gevşetilmesinin ele alınması bekleniyor. Diğer yandan haftasonunda 3 günlük sokağa çıkma yasağı da masada olacak.Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi koronavirüste normalleşmeyi görüşecek

Toplantının ana gündemini koronavirüs ile mücadele oluşturacak. Vaka sayısının azalması ve iyileşen hasta sayısının göz önünde bulundurularak, bazı tedbirlerde gevşeme yapılabileceği ileri sürüldü.

Önümüzdeki hafta sonu öncesi sokağa çıkma kısıtlaması da ele alınacak. 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı'nın cuma gününe denk gelmesi sonrası cumartesi ve pazar günlerini de kapsayan 3 günlük sokağa çıkma kısıtlanması görüşülecek.

65 YAŞ İÇİN ESNEME

Kabine toplantısında, 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmalarının esnetilmesinin de masaya yatırılacağı ileri sürüldü. Normalleşme adımı olarak, 65 yaş üstü vatandaşların belli kriterlerde sokağa çıkmalarına izin verilmesi konuşulacak.

Yaz ayları yaklaşırken; tarım, turizm, otel, uçuş gibi önemli alanlarda atılabilecek normalleşme adımları ele alınacak. Toplantıda okulların açılıp açılmayacağının da görüşülmesi bekleniyor.

gündem haber tedbirler 65 YAŞ İÇİN ESNEME 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı