Kadıköy'de izinsiz gösteriye polis müdahale etti

TAKİP ET

HDP Kadıköy İlçe Başkanlığı önünde basın açıklaması yapmak isteyen gruba müdahale eden polis ekipleri, bazı...

HDP Kadıköy İlçe Başkanlığı önünde basın açıklaması yapmak isteyen gruba müdahale eden polis ekipleri, bazı göstericileri gözaltına aldı.

Kadıköy'de dün düzenlenen izinsiz gösteri sırasında HDP İstanbul İl Başkanı Eş Başkanı Ferhat Encü'nün polislerce darbedildiğini belirterek bunu protesto etmek isteyen bir grup, HDP Kadıköy İlçe Başkanlığı önünde toplanmak istedi.

Çevrede güvenlik önlemi alan polis, sabah saatlerinde binanın bulunduğu sokağa bağlanan yolları kapatarak izinsiz gösteriye izin vermedi.

Parti binası önünde toplanan gruba müdahale eden polis ekipleri, bazı göstericileri gözaltına aldı.

Gözaltına alınan kişiler, minibüslere bindirilerek emniyete götürüldü.

HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile bir grup milletvekili HDP ilçe binası önünde bir araya gelerek yaşananlara tepki gösterdi.

Burada açıklama yapan Buldan, polis müdahalesinin Türkiye'nin demokrasisine ve hukukuna kara bir leke olarak geçtiğini öne sürdü.

İstanbul İl Eş Başkanı Encü'nün polis tarafından darbedildiğini söyleyen Buldan, Encü'ye atılan tokadın haksızlık, hukuksuzluk ve tahammülsüzlüğün göstergesi olduğunu savundu.

Gruptakiler basın açıklamasının ardından dağılırken, polis ekipleri de bir süre sonra güvenlik gerekçesiyle kapatılan yolları tekrar açtı.

eylem gözaltı HDP HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encu