Kadın sendikacılar depremzede kadınları 8 Mart'ta yalnız bırakmayacak

TAKİP ET

TÜRK-İŞ Kadın Komitesi üyeleri, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen illerde kadınlara dayanışma ziyaretinde bulunacak

ÖZCAN YILDIRIM - TÜRK-İŞ Kadın Komitesi üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki kadınları ziyaret edip, geçmiş olsun dileklerini iletecek.

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından Sivil Toplum Kuruluşları, sendikalar ve meslek örgütlerinin bölgede yaraları sarma çalışmaları sürüyor.

Felaketin ardından deprem bölgesine çeşitli ihtiyaç maddelerinden oluşan yardımlar gönderen TÜRK-İŞ, destek ve dayanışma çalışmalarına devam ediyor.

TÜRK-İŞ'e bağlı sendikalarda yönetici düzeyindeki kadın sendikacılardan oluşan TÜRK-İŞ Kadın Komitesi, 8 Mart dolayısıyla depremden etkilenen illerdeki kadınları ziyaret edecek.

Kadın sendikacılar, farklı illerdeki depremzede hemcinslerine içerisinde kıyafet, çamaşır, temizlik ve hijyen setinin de olduğu yardım paketleri ulaştırıp, geçmiş olsun dileklerini iletecek.

- "İlgi, hassasiyet ve yardımlarımız devam edecek"

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugüne kadar deprem bölgesine temel gıda, giysi, ısıtıcı, yakacak, temizlik malzemesi ve hijyen seti içeren yardımları ulaştırdıklarını söyledi.

Üye sendikalarının farklı ilerdeki otel ve misafirhanelerini depremzedelerin kullanımına açtığını da anımsatan Atalay, 20 milyon lirası "Türkiye Tek Yürek" kampanyasına olmak üzere, deprem bölgesine toplam 50 milyon lira yardımda bulunduklarını belirtti.

Depremin gündemden geri plana düşmesinin felaketin etkisinin azaldığı ve depremzedelerin ihtiyaçlarının sona erdiği anlamına gelmemesi gerektiğine dikkati çeken Atalay, şöyle konuştu:

"TÜRK-İŞ olarak deprem bölgesine ve depremden etkilenen vatandaşlarımıza dair ilgi, hassasiyet ve yardımlarımız devam edecek. Kadın sendikacılarımız da bu kapsamda 8 Mart'ta depremzede kadınları ziyaret edecek. O gün ben de İskenderun ve Defne'de olacağım, bölgede ziyaret ve incelemelerde bulunacağım."

8 mart dünya kadınlar günü Kahramanmaraş merkezli depremler Türk-İş TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay