Kadın Üroloğu yazdı: İdrar Kaçırmanın Sırları

TAKİP ET

Türkiye'de ilk Türk kadın ürolog olan Operatör Doktor Ayşe Veyhürda Dikmen, İdrar kaçırma şikayeti olan binlerce kadın hastaya dayalı tecrübelerini aktardığı, o tecrübelerden yola çıkarak yazdığı tüm kadınların dertlerine tercüman olacak 'İdrar Kaçırmanın Sırları' isimli kitabı raflarda yerini aldı.

Kadın Üroloji Doktoru Op. Dr. Ayşe Veyhürda Dikmen, "İdrar kaçırma şikayeti olan binlerce kadın hastaya dayalı tecrüberini aktardığı ilk kitabı için: "Kadın ürolog olmak için üroloji alanında çok sayıda engellere karşı, büyük gayretlerle mücadele ettim. Üroloji uzmanlığını çok seviyorum ve ilk kitabımı da idrar kaçırmadan muzdarip olan kadın hastaların dertlerıne ışık tutmak için yazdım. İdrar Kaçırmanın Sırları'nda ülkemizin tüm kadınları kendi hayatlarından birer kesit bulacak. Bu kitap, "Tüm zorluklara rağmen ben herşeyin en iyisini yaparım" diyebilecek gücü, kendinde bulan kadınların rehberi olacak." ifadelerini kullandı.

Bayan Ürolog Doç. Dr. Ayşe Veyhürda Dikmen'in tecrübeleri bu kitapta

Tekrarlayan sistit, idrar tutamama, prostat sorunları ve böbrek taşlarının tedavisinde, bayan üroloji doktoru olarak Ürolog Dr Ayşe Veyhürda Dikmen kadın hastalarına şifa dağıtıyor. İdrar kaçırma ameliyatlarında, kadın hastalar tarafından kadın üroloğu olarak tercih ediliyor. Bugüne kadar erkek cinsel sağlığı, prostat hastalıkları, testis hastalıkları konusunda on binlerce erkek hastayı da tedavi etmiş olan Üroloji uzmanı Dr Ayşe Veyhürda, 2018'de Avrupa Üroloji Kongresi'ne Türkiye'den kendi yazdığı makalesiyle seçilen ilk bayan ürolog unvanını taşıyor.

kadın ürologu idrar kaçırma Kadın Üroloji Doktoru Op Dr Ayşe Veyhürda Dikmen İdrar kaçırma şikayeti Sistit