Kadir gecesi yarın akşam idrak edilecek. Kadir Gecesi yapılacak ibadetler nelerdir?

TAKİP ET

Bin aydan daha hayırlı mübarek Kadir gecesi öncesinde nasıl ibadet etmeliyiz sorusu araştırılıyor. Bu akşam yapılacak ibadetlerden biri de Kadir gecesi namazı ve okunacak Kadir suresi. Müslümanlar, bin aydan ve dolayısıyla bir ömürden daha hayırlı olan mübarek geceyi ibadet ve dualarla geçirecek.

Kadir suresi anlamı, Türkçe meali

KADİR SURESİ 

Bismillâhirrahmânirrâhîm.
İnnâ enzelnâhü fî leyletilkadr.
Ve mâ edrâke mâ leyletülkadr.
Leyletülkadri hayrün min elfişehr.
Tenezzelülmelâiketü verrûhu
fîhâ bi-izni Rabb'ihim, min külli emr.
Selâmün, hiye hattâ matle'il fecr.

AMİN…

KADİR SURESİNİN ANLAMI (TESFİRİ)

Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla…Biz o (Kur’ân)nu Kadir gecesinde indirdik.Kadir gecesinin ne olduğunu sen nereden bileceksin?Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.Melekler ve Ruh (Cebrail veya Ruh adındaki melek) o gece Rablerinin izniyle, her iş için inerler.O gece, tanyeri ağarıncaya kadar süren bir selâmettir.

Peygamber Efendimiz Kadir gecesi hangi duayı okurdu ?

Resulullah, Kadir Gecesi’nde, (Allahümme inneke afüvvün kerîmün tühıbbül afve fa’fü annî) duasını okurdu. (Ya Rabbi, sen affedicisin, kerîmsin, affı seversin, beni de affeyle) demektir.

Kadir Gecesi yapılacak ibadetler

- Kur’ân-ı Kerîm okumak
- Tevbe istiğfar etmek
- Salat u selam getirmek
- Hamd etmek ve şükür halinde bulunmak
- Allah’ı çokça zikretmek
- Sadaka vermek

Kadir Gecesi, Ramazan ayının manevi ikliminde bir ay süren feyizli ve yoğun ibadetlerin, ruhun üzerindeki tesirlerini yakından hissedebilmek, yeni manevi hamlelere ve nefsi mücadelelere hazırlanmak için sunulan bulunmaz bir fırsat gecesidir. 

kadir gecesi yapılacak ibadetler kadir gecesi hangi dualar okunmalı kadir gecesi okunacak dualar Kadir gecesi duası kadir suresi