Kahramankazan'da evliliğe ilk adım semineri

TAKİP ET

Kahramankazan'da düzenlenen "Evliliğe ilk adım" seminerlerini tamamlayan çiftler sertifikalarını törenle...

Kahramankazan'da düzenlenen "Evliliğe ilk adım" seminerlerini tamamlayan çiftler sertifikalarını törenle aldı.

Kahramankazan Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından imzalanan protokol kapsamında Güvençli İbrahim Çavuş Mahalle Kültür Evi’nde düzenlenen seminerlere evliliğin ilk beş yılında olan 10 çift katıldı. Müftülük personeli tarafından haftada 2 seminer olmak üzere 4 haftada 8 seminer verildi.

Seminerlerde nikah ve sorumlulukları, ailenin iletişim dili, ailede iffet ve mahremiyet ile çevre bilinci, tüketim ahlakı gibi konular işlendi.

Seminerlerle gençlerin aile kurumunu sağlam temeller üzerine inşa edebilmesi için evlilik eğitimi almalarının hedeflendiği bildirildi.

Belediye Başkanı Serhat Oğuz ve İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çakır tarafından sertifikaları takdim edilen çiftlere Belediye Başkanı Oğuz, birer altın hediye etti.

Aile kurumunun sağlam temeller üzerinde kurulması gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, "Çiftlerimiz burada eğitimlerini aldı. Güçlü ve güvenilir nesiller yetiştirmek için güçlü bir gelecek inşa etmek gerekiyor. Bunun yolu önce bilinçli aile olmaktan geçiyor. Karşılıklı güven ve sağduyunun oluşması için bu eğitimler çok önemli. Çiftlerimiz evliliğe ilk adımı aslında bu kurslarla atıyor. Evliliği sağlam temeller üzerine kurmanın önemini öğreniyor. Böyle güzel bir projede iş birliği yapmaktan mutluyuz. Umarım çiftlerimizin bu eğitimlere yoğun ilgi göstermeye devam eder." diye konuştu.

Evliliğe ilk adım semineri Kahramankazan serhat oğuz